Cheesecake cu capsuni

de lilik in Dulciuri, 10 Apr 2011 | 11794 vizualizari

 

este prima data cand fac si sunt super multumita de rezultat...eu am inlocuit crema de branza cu ricotta.

 

INGREDIENTE

PT BAZA:

  • 150 gr biscuiti petit beure
  • 60 gr unt
  • 2-3 linguri de miere
  • cateva capsuni

PT CREMA:

  • 300 gr ricotta(sau crema de branza tip philadelphia)
  • 300 gr smantana pt frisca
  • 100 gr zahar
  • 2 foi gelatina
  • 2 galbenusuri
  • 6 capsuni(facute piure)
  • 1 vanilie

PT DECOR:

  • 150 gr capsuni
  • 70-100 ml apa
  • 1 lingura de zahar
  • 1 lingura zeama de lamaie

 

Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu capsuni:

Pregatim prima data baza:


macinam biscuitii,intr-o craticioara punem untul cu mierea pe foc sa se topeasca apoi adaugam biscuitii.


Compozitia obtinuta o punem intr-o tava tapetata cu folie de plastic si o uniformizam cu mainile,apoi deasupra punem cateva capsuni spalate.Bagam tava in frigider pana se intareste baza(40-50 de minute).


Pregatirea cremei.


frecam galbenusurile cu zaharul pana se albesc apoi adaugam ricotta si piureul de capsuni si amestecam bine.


Punem gelatina la inmuiat pt 5 minute,dupa care o stoarcem si o punem cu 2 linguri de smantana pe foc mic pana se topeste,apoi o punem peste crema de branza.


Separat batem smantana cu vanilia si 2-3 linguri de zahar si o adaugam peste crema de branza,amestecam si punem totul peste baza de biscuiti si capsuni.


Nivelam si dam la frigider pt 3-4 ore(o noapte chiar).


decorul(sosul de capsuni):


Spalam capsunile si le taiem cubulete;le punem cu apa,zaharul si sucul de lamaie pe foc mic pana se ingroasa.


Cand s-a racorit bine turnam peste cheesecake-ul nostru scos din tava,apoi mai lasam 30 de minute la frigider si servim o minunata felie racoritoare,delicioasa,cremoasa....

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (37)

adry88 1

07.05.2011, 13:28

nadea68 1

22.05.2013, 20:19

Mirela Suba 1

23.05.2013, 10:05

si eu vreau o feliuta

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7980 puncte

Lau

Lau 9

7680 puncte

MotanLaOale

7660 puncte

mihaelar63

7160 puncte

mirela0911

5860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Budinca cu dovlecei si branza

de Rocsi 9

ieri la 22:01

Baclava

de Ancutsa 5

ieri la 21:58

RETETA RECOMANDATA
Briose cu dulceata de capsuni