Cheesecake cu capsuni

de Criss in Prajituri, 16 Iun 2011 | 3435 vizualizari

 

Am facut cheesecakeul dupa reteta postata de Miruna, cu mici modificari.

 

INGREDIENTE

  • Pentru crusta:
  • -300 g biscuiti (am folosit tot biscuitii primiti de Alex la scoala)
  • -120 g unt
  • -2 linguri zahar pudra
  • Pentru umplutura:
  • -1 kg branza de vaci (am folosit Monor)
  • -450 g smantana (tot Monor)
  • -5 oua
  • -250 g zahar
  • -1 plic zahar vanilat
  • -esenta de vanilie
  • -coaja rasa de lamaie
  • -stafide
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu capsuni:

Biscuitii se pun in robotul de bucatarie impreuna cu zaharul si untul topit. Compozitia rezultata se intinde pe fundul unei forme de tort si se pune in cuptor pentru 5 minute, timp in care pregatim crema


Mixam ouale cu zaharul, vanilia si coaja de lamaie pana isi dubleaza volumul si se topeste zaharul. Adaugam branza de vaci si mixam in continuare. (E bine ca aceasta operatie sa se faca cu blenderul, crema fiind astfel foarte fina.) Adaugam si smantana si mixam pana se incorporeaza foarte bine, apoi adaugam optional stafidele, turnam amestecul in forma de tort peste blatul de biscuiti si coacem o ora.

Lasam sa se raceasca foarte bine, ideal de seara pana dimineata.


Eu n-am avut timp ca statea lumea la coada :) si am scos prajitura mai repede. In momentul in care am transferat-o pe un platou, s-a crapat putin dar nu e o tragedie. Am vrut sa fac un sos de capsuni dar daca tot am facut si dulceata, am turnat sirop de la dulceata care fiind facut cu gelfix, s-a facut jeleu . Servim cu mare pofta si cu capsuni alaturi. :)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

lia maria 1

17.06.2011, 09:51

foarte buna

RuxyRux 1

17.06.2011, 11:14

Splendid!

mirela0911 1

17.06.2011, 19:13

ce deliciu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu unt de alune (peanut butter)