Cheesecake cu capsuni si Green Sugar

de Gicuta69 in Torturi, 15 Iun 2015 | 7033 vizualizari

 

A trecut ceva timp pana mi-am facut curaj sa prepar acest cheesecake. Rezultatul:un desert divin. Un desert fin, cremos si aspectuos, cu putine calorii,fiind preparat cu Green sugar. Poate inlocui cu succes un tort aniversar.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 300 g biscuiti de ovaz
  • 120 g unt
  • Pentru crema de branza:
  • 2 cutii mascarpone(250g)
  • 300 g branza de vaci cremoasa (eu am folosit Pilos)
  • 250 ml frisca lichida
  • 15 pliculete indulcitor Green Sugar(sau 150 g zahar)
  • 0 ciocolata alba (100 g)
  • 3 pliculete zahar vanilat (sau pastaie vanilie)
  • 2 pliculete gelatina (10 g)
  • 150 ml apa
  • Pentru jeleu:
  • 350 g capsuni
  • 8 pliculete indulcitor Green Sugar (sau 4 linguri zahar)
  • 1 pliculet gelatina (10 g)
  • 100 ml apa
  • Pentru decor:
  • 300 g capsuni
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu capsuni si Green Sugar:

Blatul: Maruntim fin biscuitii, turnam peste ei untul topit si omogenizam. Amestecul il punem intr-o forma rotunda cu inel detasabil (cu diametrul de 22 cm), nivelam si presam bine cu lingura. Dam tava la frigider pana pregatim crema de branza.


Crema de branza: Punem gelatina la hidratat in apa rece, pentru 10 minute. Ciocolata rupta bucatele o amestecam cu 3 linguri de frisca lichida, o punem pe foc si o lasam doar cat sa se topeasca, amestecand continuu. Gelatina hidratata se topeste la foc mic cateva secunde, fara sa fiarba, apoi o adaugam peste ciocolata si amestecam bine. Mixam branza de vaci cu mascarponele, zaharul vanilat si indulcitorul Green Sugar, adaugam ciocolata cu gelatina si la sfarsit frisca batuta.


Taiem capsunile in jumatati si le asezam pe marginea formei detasabile, peste blatul de biscuiti. Turnam crema de branza in mijlocul jumatatilor de capsuni, peste blat. Scuturam putin tava pentru a nivela masa cremoasa. O dam la rece pentru minim 5 ore.


Jeleul de capsuni: Pasam capsunile cu blenderul si adaugam indulcitorul, dupa care le punem intr-o craticioara pe foc, pentru 3-4 minute. Luam cratita de pe foc, trecem capsunile printr-o sita, apoi adaugam gelatina pe care am hidratat-o in 100 ml apa rece. Cand jeleul este rece, il adaugam peste crema intarita.


Dam iar la frigider pentru circa 3 ore. Indepartam inelul formei cu grija (dezlipim usor marginile cu un cutit) si taiem cu un cutit trecut prin apa fierbinte.


Pofta buna!




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu capsuni si Green Sugar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

poa 1

16.06.2015, 22:41

Wow, ce bine arata!

dantes 1

17.06.2015, 06:37

Superb

Criss 1

17.06.2015, 09:05

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu crema de vanilie si topping de fructe de padure