Cheesecake cu cirese

de simona72 in Prajituri, 23 Feb 2014 | 150271 vizualizari

 

Cu o pofta nebuna de a manca ceva bun, am dat o cautare prin retetele favorite si am luat cate putin de la fiecare...va recunoasteti voi cei care sunteti...pupici!!!

 

INGREDIENTE

  • pt blat:
  • 200 gr biscuiti simpli
  • 100 gr unt topit
  • 2 linguri peltea de gutui
  • 3 linguri Amaretto
  • pt umplutura:
  • 300 gr branza dulce(pilos am folosit eu)
  • 100 gr zahar brut
  • coaja rasa si sucul de la 1 lamaie
  • 1 zahar vanilat
  • 3 oua
  • 1 praf de sare
  • 1 praf de turmeric(optional)
  • 3 linguri smantana
  • 1 lingura de amidon alimentar
  • pt decor:
  • 200 gr smantana pt frisca
  • 2-3 linguri zahar pudra
  • pt toping:
  • 500 gr cirese congelate
  • 3 linguri sirop de visine
  • 1 lingurita amidon alimentar
Portii: 9
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu cirese:

Pt blat: macinam biscuitii cu ajutorul unui robot. Amestecam biscuitii cu restul ingredientelor si punem compozitia intr-o forma rotunda cu inel detasabil, unsa in prealabil cu putin unt. Cu dosul unei linguri presam bine stratul de biscuiti uniform in forma. Dam la frigider pt 15 minute. Cat blatul sta la frigider ne ocupam de umplutura: mixam branza cu un praf de sare si zaharul. Adaugam treptat cate un ou si mixam. Adaugam coaja rasa de lamaie si sucul, vanilia, turmericul este optional, doar pentru culoare si continuam  mixarea sa se incorporeze ingredientele. Amestecam smantana intr-un castronel, adaugam amidonul si amestecam pana ce acesta se desface in smantana. Adaugam la amestecul de branza. 

Pt toping:punem ciresele congelate intr-o craticioara cu fundul dublu,adaugam siropul si lasam pe foc pana ciresele sau dezghetat(nu lasam sa fiarba). Strecuram siropul si alegem ciresele. Jumatate din cirese le vom pune peste blatul de biscuiti dupa ce a stat la rece. Peste cirese, adaugam umplutura de branza si dam la cuptorul incins la 160 grade pt 30 minute si mai lasam inca 10 minute in cuptorul incins cu usa intredeschisa. Siropul ramas de pe cirese, il punem in craticioara cu fundul dublu, adaugam 1 lingurita amidon alimentar si amestecam cu un tel pana sosul fierbe si se ingroasa. Daca va iesit prea gros diluati cu putina apa si amestecati ci telul. 

Dupa racirea completa a cheescak-ului, inlaturam inelul detasabil, dupa ce am dat cu cutitul de jur imprejur si dam la frigider pt 1-2 ore. Mixam smantana pt frisca cu zaharul pudra. Cu un pos decoram cheescak-ul cu frisca, ciresele ramase si topingul facut mai devreme. Pofta buna!!

 

TIPS-URI

1

pentru un blat mai crocant, dati blatul de biscuiti la cuptor pt 10 minute, lasati sa se raceasca si apoi umpleti cu compozitia de branza

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (42)

ryta 1

18.03.2014, 17:59

JulyCris 1

18.03.2014, 19:58

delia64 1

10.06.2014, 19:38

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

12850 puncte

Rux

Rux 9

10160 puncte

mihaelar63

8020 puncte

katty

7870 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu mere si branza
  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

  • 26

    D

  • 27

    L

  • 28

    MA