Desert cheesecake cu cirese

de simona72 in Prajituri, 23 Feb 2014 | 155646 vizualizari

 

Cu o pofta nebuna de a manca ceva bun, am dat o cautare prin retetele favorite si am luat cate putin de la fiecare...va recunoasteti voi cei care sunteti...pupici!!!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 200 g biscuiti simpli
  • 100 g unt topit
  • 2 linguri peltea de gutui
  • 3 linguri Amaretto
  • Umplutura:
  • 300 g branza dulce (pilos am folosit eu)
  • 100 g zahar brut
  • coaja rasa si sucul de la 1 lamaie
  • 1 zahar vanilat
  • 3 oua
  • 1 praf de sare
  • 1 praf de turmeric (optional)
  • 3 linguri smantana
  • 1 lingura de amidon alimentar
  • Decor:
  • 200 g smantana pentru frisca
  • 2-3 linguri zahar pudra
  • Topping:
  • 500 g cirese congelate
  • 3 linguri sirop de visine
  • 1 lingurita amidon alimentar
Portii: 9
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cheesecake cu cirese:

Blat: macinam biscuitii cu ajutorul unui robot. Amestecam biscuitii cu restul ingredientelor si punem compozitia intr-o forma rotunda cu inel detasabil, unsa in prealabil cu putin unt. Cu dosul unei linguri presam bine stratul de biscuiti uniform in forma. Dam la frigider pentru 15 minute.


Umplutura: mixam branza cu un praf de sare si zaharul. Adaugam treptat cate un ou si mixam. Adaugam coaja rasa de lamaie si sucul, vanilia, turmericul este optional, doar pentru culoare si continuam mixarea sa se incorporeze ingredientele. Amestecam smantana intr-un castronel, adaugam amidonul si amestecam pana ce acesta se desface in smantana. Adaugam la amestecul de branza.


Topping: punem ciresele congelate intr-o craticioara cu fundul dublu, adaugam siropul si lasam pe foc pana ciresele s-au dezghetat (nu lasam sa fiarba). Strecuram siropul si alegem ciresele. Jumatate din cirese le vom pune peste blatul de biscuiti dupa ce a stat la rece. Peste cirese, adaugam umplutura de branza si dam la cuptorul incins la 160 grade pentru 30 minute si mai lasam inca 10 minute in cuptorul incins cu usa intredeschisa. Siropul ramas de la cirese, il punem in craticioara cu fundul dublu, adaugam 1 lingurita amidon alimentar si amestecam cu un tel pana sosul fierbe si se ingroasa. Daca va iesit prea gros diluati cu putina apa si amestecati cu telul.


Dupa racirea completa a cheescake-ului, inlaturam inelul detasabil, dupa ce am dat cu cutitul de jur imprejur si dam la frigider pt 1-2 ore. Mixam smantana pt frisca cu zaharul pudra. Cu un pos decoram cheesecake-ul cu frisca, ciresele ramase si toppingul facut mai devreme. Pofta buna!!

 

TIPS-URI

1

Pentru un blat mai crocant, dati blatul de biscuiti la cuptor pentru 10 minute, lasati sa se raceasca si apoi umpleti cu compozitia de branza

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake cu cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (42)

ryta 1

18.03.2014, 17:59

JulyCris 1

18.03.2014, 19:58

delia64 1

10.06.2014, 19:38

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza