Desert cheesecake cu cirese

de Oana in Torturi, 8 Iun 2017 | 7843 vizualizari

 

Cheesecake fara coacere, cremos si aromat cu cirese proaspete. Poti folosi orice fructe de sezon, pentru ca reteta e superadaptabila.
Reteta video, pas cu pas, o gasesti mai sus!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 200 gr biscuiti digestivi
  • 2 linguri cacao
  • 100 g unt
  • Crema:
  • 500 g mascarpone
  • 200 ml smantana lichida pentru frisca
  • 100 gr zahar pudra
  • un pliculet gelatina granulata
  • o lingurita extract de vanilie
  • 300 g cirese fara samburi
  • plus 200 gr cirese pentru decor
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cheesecake cu cirese:

Blatul se face foarte usor, doar maruntim biscuitii in robotul de bucatarie, apoi ii amestecam cu cacaua si untul moale. Punem apoi toata compozitia intr-o forma rotunda de tort, de 22 cm, cu pereti detasabili. Ca sa obtinem un blat compact, presam pur si simplu cu o lingura sau cu mana. Lasam apoi forma la frigider pana pregatim crema.




Crema: Hidratam mai intai gelatina in 80 ml apa rece, apoi punem vasul in apa fierbinte si amestecam usor pana devine lichida. Mixam mascarpone cu zaharul pudra si vanilia, apoi adauga smantana pentru frisca batuta si intarita. Omogenizam usor cu o spatula si adaugam treptat gelatina. Punem ciresele fara samburi in crema si turnam compozitia peste blatul de biscuiti. Cheesecake-ul trebuie sa stea la figider 4-5 ore sau peste noapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake cu cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

CorneliaAnghelina 1

04.06.2018, 17:26

Multumesc frumos Bucataras !
În loc de biscuiți pot face blat ?

Oana 1

07.06.2018, 12:20

Sigur ca da! scuze, dar nu am vazut la timp intrebarea

mihaelar63 1

30.05.2019, 20:13

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Rosii uscate, conservate in ulei
  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

  • 24

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu pere si ciocolata

de oanapl 6

ieri la 22:34

Ciorba radauteana

de oanapl 6

ieri la 22:12

Desert chec cu cacao si banane

pe 21.09 la 16:28

Piept de pui cu mustar si portocale, la punga

de RODIMUR 7

pe 21.09 la 12:01

RETETA RECOMANDATA
Pudding cu mere si sos caramel