Desert cheesecake cu cirese

de Oana in Torturi, 8 Iun 2017 | 5420 vizualizari

 

Cheesecake fara coacere, cremos si aromat cu cirese proaspete. Poti folosi orice fructe de sezon, pentru ca reteta e superadaptabila.
Reteta video, pas cu pas, o gasesti mai sus!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 200 gr biscuiti digestivi
  • 2 linguri cacao
  • 100 g unt
  • Crema:
  • 500 g mascarpone
  • 200 ml smantana lichida pentru frisca
  • 100 gr zahar pudra
  • un pliculet gelatina granulata
  • o lingurita extract de vanilie
  • 300 g cirese fara samburi
  • plus 200 gr cirese pentru decor
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cheesecake cu cirese:

Blatul se face foarte usor, doar maruntim biscuitii in robotul de bucatarie, apoi ii amestecam cu cacaua si untul moale. Punem apoi toata compozitia intr-o forma rotunda de tort, de 22 cm, cu pereti detasabili. Ca sa obtinem un blat compact, presam pur si simplu cu o lingura sau cu mana. Lasam apoi forma la frigider pana pregatim crema.




Crema: Hidratam mai intai gelatina in 80 ml apa rece, apoi punem vasul in apa fierbinte si amestecam usor pana devine lichida. Mixam mascarpone cu zaharul pudra si vanilia, apoi adauga smantana pentru frisca batuta si intarita. Omogenizam usor cu o spatula si adaugam treptat gelatina. Punem ciresele fara samburi in crema si turnam compozitia peste blatul de biscuiti. Cheesecake-ul trebuie sa stea la figider 4-5 ore sau peste noapte.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake cu cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Oana 1

13.06.2017, 16:53

CorneliaAnghelina 1

04.06.2018, 17:26

Multumesc frumos Bucataras !
În loc de biscuiți pot face blat ?

Oana 1

07.06.2018, 12:20

Sigur ca da! scuze, dar nu am vazut la timp intrebarea

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aripioare cu sos
  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

  • 12

    L

  • 13

    MA

  • 14

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort rapid cu cirese si mascarpone