Tort cu mere intregi, pandispan si dulceata de mure

de corina241 in Torturi, 16 Oct 2012 | 3793 vizualizari

 

Bun in plin sezon de toamna;)!!!!!!!

 

INGREDIENTE

  • 8-9 mere
  • 4 linguri dulceata de mure
  • 4-5 linguri de zahar
  • Blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 6-7 linguri faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • Frisca pentru decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mere intregi, pandispan si dulceata de mure:

Intr-un vas rotund pentru copt caramelizam cele 4-5 linguri de zahar si cu miscari circulare tapetam peretii vasului cu zaharul caramelizat(vezi foto 2).


Merele curatate de coaja si scobite in mijloc(vezi foto 3) le vom umple cu dulceata(foto3) si le vom asezata in vas peste zaharul caramelizat si bagam la cuptor pana ce merele se inmoaie.


Intre timp pregatim balatul:Albusurile mixate cu zaharul pana obtinem bezeaua alba si lucioasa.Galbenusurile le frecam cu uleiul si incorporam in bezeaua alba.Turnam faina si praful de copt la sfarsit.


Compozitia de blat o rasturnam peste merele copate din cuptor si lasam 30 min sau pana trece testul scobitorii.


Cu ajutorul unui platou rotund pus sub forma unui capac peste vasul din cuptor ,rasturnam intregul tort(vezi foto 4).


Decoram cu frisca si dulceata!!!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mere intregi, pandispan si dulceata de mure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

corina241 1

16.10.2012, 20:52

rocsi am oprit pentru tine,stiam ca vei veni

corina241 1

16.10.2012, 20:52

Miha musafir poftit

corina241 1

16.10.2012, 20:53

Motane,Mamaie,Dia

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Tort olandez cu mere