Tort cu mere intregi, pandispan si dulceata de mure

de corina241 in Torturi, 16 Oct 2012 | 7619 vizualizari

 

Bun in plin sezon de toamna;)!!!!!!!

 

INGREDIENTE

  • 8-9 mere
  • 4 linguri dulceata de mure
  • 4-5 linguri de zahar
  • Blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 6-7 linguri faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • Frisca pentru decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mere intregi, pandispan si dulceata de mure:

Intr-un vas rotund pentru copt caramelizam cele 4-5 linguri de zahar si cu miscari circulare tapetam peretii vasului cu zaharul caramelizat(vezi foto 2).

Merele curatate de coaja si scobite in mijloc(vezi foto 3) le vom umple cu dulceata(foto3) si le vom asezata in vas peste zaharul caramelizat si bagam la cuptor pana ce merele se inmoaie.

Intre timp pregatim balatul:Albusurile mixate cu zaharul pana obtinem bezeaua alba si lucioasa.Galbenusurile le frecam cu uleiul si incorporam in bezeaua alba.Turnam faina si praful de copt la sfarsit.

Compozitia de blat o rasturnam peste merele copate din cuptor si lasam 30 min sau pana trece testul scobitorii.

Cu ajutorul unui platou rotund pus sub forma unui capac peste vasul din cuptor ,rasturnam intregul tort(vezi foto 4).

Decoram cu frisca si dulceata!!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mere intregi, pandispan si dulceata de mure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

corina241 1

16.10.2012, 20:52

rocsi am oprit pentru tine,stiam ca vei veni

corina241 1

16.10.2012, 20:52

Miha musafir poftit

corina241 1

16.10.2012, 20:53

Motane,Mamaie,Dia

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de mar