Tort din blat de pandispan de ciocolata

de loredanaaa in Torturi, 7 Feb 2013 | 3415 vizualizari

 

A iesit bun si pufos ,merge si ne-insiropat cu crema sau fara;il puteti folosi ca tort ,prajitura sau simplu pudrat cu zahar.Dar cum mie imi place cel mai mult sa-l decorez nu puteam sa-l las fara.

 

INGREDIENTE

  • blat de pandispan
  • Cacao pudra 0.5 pah,  pahar de 240ml
  • Apa clocotita 180 ml
  • Oua 6 buc
  • Zahar 300 g
  • Ulei de floarea soarelui 120 ml
  • Faina alba calitate superioara 280 g
  • Praf de copt 10 g - 1 plic
  • crema de vanilie
  • frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort din blat de pandispan de ciocolata:

Blat de pandispan de ciocolata


Zaharul se imparte in 2 boluri mici a cate 150g in fiecare. Faina se amesteca cu praful de copt.


Apa clocotita se adauga la cacao si cu un tel sau lingura se amesteca bine sa nu mai fie cocoloase.


Se separa albusurile de galbenusuri - in 2 boluri mai mari.


Albusurile se bat spuma pana cand se intaresc putin,se adauga in reprize 150g de zahar. Spuma trebuie sa fie mai tare ca la bezele.


Galbenusurile se bat spuma cu 150g de zahar. Adaugati cate putin uleiul, sa se incorporeze complet.


Apoi incorporati compozitia de cacao, racita putin.


Adaugati faina si praful de copt amestecand bine cu telul sau mixerul sa nu fie cocoloase.


Aceasta compozitie se adauga la albusurile batute spuma - sau le adaugati in vreo 2-3 reprize - si amestecati incet cu miscari de sus in jos, sa nu se dezumfle albusurile.


Turnati aluatul intr-o forma rotunda de 26- 28 cm diametru, tapetata cu hartie de copt, sau unsa cu unt si tapetata cu faina. Atentie,daca puneti Intr-o tava mai mare va iesi mai subtire blatul. Usor (2-3 ori) scuturati tava de masa, ca sa se uniformizeze aluatul si sa iasa bulele de aer la suprafata.


Dati tava la cuptor la 180 de grade, temperatura medie si lasati cam 40 de minute -se lasa in cuptor pana trece testul cu scobitoarea :daca nu se lipeste de scobitoare atunci e gata.


Dupa ce s-a racorit putin il scoateti din tava si lasati sa se raceasca complet.


Inainte de ornare, daca a format un cocolos deasupra il taiati atent cu un cutit subtire - sa aveti uniform tortul.


Ultima foaie poate deveni cea deasupra pentru ca e mai neteda si mai buna pentru ornare.


Se insiropeaza foile cu un sirop :am pus 250 lapte la fiert cu zahar si 3 sau 4 linguri de capucino.Se fierbe pana da in clocot.


Pe prima foaie se pune crema. Crema mi-a iesit prea moale,in timp ce era pe foc am adaugat biscuiti de ciocolata,asa mi-a iesit groasa.


Deasupra puneti a doua foaie


Se orneaza cu frisca


Se decoreaza cu ce doriti.Eu am folosit capsuni si kiwi

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort din blat de pandispan de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

loredanaaa 1

08.02.2013, 21:07

si una tie cu mare placere

Bya Ralu 1

07.07.2013, 12:23

loredanaaa 1

08.07.2013, 10:59

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort de post