Tiramisu reţetă originala, cu rom

de remy_81 in Torturi, 17 Ian 2013 | 10397 vizualizari

 

Tiramisu reţetă originala, cu rom

 

INGREDIENTE

  • 400 gr. piscoturi intregi
  • 500 gr. mascarpone
  • 6 oua medii
  • Cafea
  • 50 gr. cacao
  • 20-30 ml rom (nu esenta)
  • 120 gr zahar+doua linguri pentru cafea
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă originala, cu rom:

Tiramisu reţetă originala, cu rom


Pregatire crema: Se iau ouale si se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma (cu mixerul) si se pun la frigider. Galbenusurile se bat impreuna cu cele 120 gr. de zahar pana iese o crema si se pun de asemenea la frigider. Intr-un bol de plastic punem branza mascarpone si o batem timp de 2-3 minute cu telul. Luam crema de galbenusuri si o punem peste mascarpone amestecand-o usor cu o lingura pana se omogenizeaza, apoi adaugam si spuma de albusuri la fel, amestecand pana devine o crema omogena. Se da la frigider.


Se pune apa la fiert cam 500 ml si se adauga 3-4 lingurite cafea sau mai multe in functie de cat de tare doriti sa fie .O indulcim cu 2 linguri de zahar. Dupa ce este gata, cafeaua se lasa la racit si se aduga romul.


Cand cafeaua este rece se pune intr-un bol suficient de mare incat sa se poata introduce piscoturile. Se ia un platou sau o farfurie suport. Piscoturile se introduc in cafea timp de o secunda fiecare si se aseaza in randuri pe toata suprafata platoului sau a farfuriei suport. Se ia crema si cu o lingura se pune un strat subtire acoperind in intregime piscoturile. Peste crema adaugam inca un strat de piscoturi in sens invers, inmuiate in cafea fiecare in parte timp de o secunda dupa care inca un strat de crema putin mai groasa decat prima. Se pune cacaoa intr-o strecuratoare si se presara peste tiramisu (vezi foto). Se pune la frigider cam o ora doua dupa care se poate servi. Daca va mai raman piscoturi si crema faceti aceeasi operatiune pe un alt platou.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă originala, cu rom" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

crysty4ever 1

04.10.2013, 13:40

O simpla parere:mi se par cam multe oua,eu de obicei folosesc 2 oua la 250 grame mascarpone,deci pentru 500 grame mascarpone ar fi deajuns 4 oua.
Si altceva important:incearca sa pui 250 grame mascarpone si 250 grame frisca,asa nu o sa iasa prea gretos.

babi5 1

21.10.2014, 20:11

marcela1979 1

13.12.2014, 06:24

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Ina

Ina 7

7730 puncte

Panacris

6719 puncte

lucy2002

5001 puncte

Rocsi

4939 puncte

gaby_duceag

3129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Oua turcesti cu unt brun si spanac
  • 12

    L

  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Tiramisu reteta