Donauwellen - Valurile Dunarii

de Corinuta in Torturi, 1 Aug 2011 | 9109 vizualizari

 

Eeee..... un fel de chec cu visine si crema deasupra:D

 

INGREDIENTE

Blat:  
  • 250 g margarina
  • 200 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 varf de cutit de sare
  • 5 oua
  • 375 g faina
  • 1 praf de copt
  • 20 g cacao
  • 2 lingurite lapte
  • 1 borcan compot de visine
Crema:
  • 1 plic budinca vanilie
  • 100 g zahar
  • 500 ml lapte
  • 200 g unt
Topping:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 2 lingurite ulei
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Donauwellen - Valurile Dunarii:

Se pun visinele la scurs si se curata de samburi.

Margarina la temperatura camerei se mixeaza, apoi se adauga zaharul - de preferinta pudra - zaharul vanilat si sarea si se mixeaza cca 10 minute. Se adauga un ou pe rand, mixand dupa fiecare cca 1 minut la viteza maxima.

Se cerne faina impreuna cu praful de copt, se adauga la compozitie in doua etape amestecand cu mixerul la minim. Se toarna 2 treimi din aluat intr-o tava unsa si tapetata cu faina sau hartie de copt. In restul de aluat se adauga laptele si cacaua si se mixeaza pana la omogenizare. Se toarna peste aluatul deschis la colare si se aseaza visinele deasupra apasandu-le usor. Se coace la 170 de grade ptr 40 de minute, apoi se scoate pe un  gratar si se lasa la racit.

Se prepara budinca de vanile conform cu instructiunile de pe pachet, apoi se lasa la racit. Se mixeaza untul moale si se adauga la budinca rece, apoi se intinde crema peste blat.

Ciocolata taiata bucati se topeste la microunde, se amesteca cu uleiul si se toarna peste crema. Se pot face deasupra valuri cu o furculita.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Donauwellen - Valurile Dunarii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

Corinuta 1

07.08.2011, 23:48

multumesc!

oana_pisicutza16 1

05.10.2011, 18:00

arata foarte interesant o sa incerc si eu reteta asta cat de repede

T I M E A 1

09.11.2012, 21:55

o prajitura super gustoasa

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort Sacher