Donauwellen - Valurile Dunarii

de Corinuta in Torturi, 1 Aug 2011 | 4918 vizualizari

 

Eeee..... un fel de chec cu visine si crema deasupra:D

 

INGREDIENTE

Blat:  
  • 250 g margarina
  • 200 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 varf de cutit de sare
  • 5 oua
  • 375 g faina
  • 1 praf de copt
  • 20 g cacao
  • 2 lingurite lapte
  • 1 borcan compot de visine
Crema:
  • 1 plic budinca vanilie
  • 100 g zahar
  • 500 ml lapte
  • 200 g unt
Topping:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 2 lingurite ulei
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Donauwellen - Valurile Dunarii:

Se pun visinele la scurs si se curata de samburi.


Margarina la temperatura camerei se mixeaza, apoi se adauga zaharul - de preferinta pudra - zaharul vanilat si sarea si se mixeaza cca 10 minute. Se adauga un ou pe rand, mixand dupa fiecare cca 1 minut la viteza maxima.


Se cerne faina impreuna cu praful de copt, se adauga la compozitie in doua etape amestecand cu mixerul la minim. Se toarna 2 treimi din aluat intr-o tava unsa si tapetata cu faina sau hartie de copt. In restul de aluat se adauga laptele si cacaua si se mixeaza pana la omogenizare. Se toarna peste aluatul deschis la colare si se aseaza visinele deasupra apasandu-le usor. Se coace la 170 de grade ptr 40 de minute, apoi se scoate pe un gratar si se lasa la racit.


Se prepara budinca de vanile conform cu instructiunile de pe pachet, apoi se lasa la racit. Se mixeaza untul moale si se adauga la budinca rece, apoi se intinde crema peste blat.


Ciocolata taiata bucati se topeste la microunde, se amesteca cu uleiul si se toarna peste crema. Se pot face deasupra valuri cu o furculita.


Pofta mare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Donauwellen - Valurile Dunarii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

Corinuta 1

07.08.2011, 23:48

multumesc!

oana_pisicutza16 1

05.10.2011, 18:00

arata foarte interesant o sa incerc si eu reteta asta cat de repede

T I M E A 1

09.11.2012, 21:55

o prajitura super gustoasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu ciocolata alba
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!