Tort Pavlova

de _Alina_ in Torturi, 16 Mai 2012 | 8209 vizualizari

 

Reteta a fost creata de Chef Herbert Sachsein, in 1935, in onoarea renumitei balerine Anna Pavlova.

 

INGREDIENTE

  • bezea:
  • 7 albusuri
  • 1 praf de sare
  • 2 lgt zeama de lamaie
  • 2 1/2 lgt cu varf amidon de porumb
  • 2 cani zahar tos
  • crema:
  • 400 ml frisca lichida
  • 2 lgt zahar
  • 1 mana de muguri de brad
  • decor:
  • zmeura
  • capsuni
  • muguri de brad
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Pavlova:

Bezea:


1. Batem albusurile spuma cu praful de sare.


2. Adaugam treptat 3/4 din zahar in albusuri. De fiecare dat cand adaugati zahar bateti albusurile pana acesta se dizolva complet.


3. 1/4 din zahar il amestecam cu amidonul si il incorporam in albusuri (se considera ca sunt batute bine atunci cand formeaza piscuri ferme).


4. Adaugam si sucul de lamaie in albusuri.


5. Punem compozitia in tava tapetata cu hartie de copt sub forma unui cerc in mijlocul careia facem o adancitura cu lingura.


6. Dam la cuptorul preincalzit 140 °C timp de 1 h.


7. Inchidem focul si lasam blatul in cuptor inca 30 min.


Crema:


1. Batem frisca spuma. Adaugam apoi zaharul si batem din nou.


2. Adaugam mugurii de brad taiati si amestecam.


3. Punem frisca in mijlocul bezelei uriase si apoi decoram cu fructe si muguri de brad.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Pavlova" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Geanina87 1

17.05.2012, 11:46

Vreau si eu o feliuta

_Alina_ 1

17.05.2012, 12:26

Te servesc cu mare drag Geanina!
Multumesc pentru primire dragele mele!

mena29 1

18.05.2012, 20:59

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4328 puncte

Mitinita

4091 puncte

Gherca Daniela

3906 puncte

Rocsi

3502 puncte

katty

3243 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Sarmale ca acasa
  • 28

    S

  • 29

    D

  • 30

    L

  • 01

    MA

  • 02

    MI

  • 03

    J

  • 04

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clatite cu branza si bezea

de Rocsi 9

ieri la 17:53

Batoane de cartofi cu cascaval, la cuptor

de RODIMUR 7

ieri la 05:50

Paine cu leurda si untura

pe 02.12 la 14:00

Scrob cu hribi,urzici si leurda

pe 02.12 la 13:25

compot de cirese mari

pe 02.12 la 13:02

RETETA RECOMANDATA
Pavlova