Tort cu visine si frisca

de lucy2002 in Torturi, 4 Iul 2014 | 5434 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5albusuri ( ramase de la cozonac)
  • 3 oua intregi
  • 8 linguri de faina
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 8 linguri de zahar
  • visine conservate de anul trecut
  • sirop de visine

Crema : 500 ml frisca vegetala

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu visine si frisca:

Separam galbenusurile de albusuri.


Albusurile se bat spuma adaugand in ploaie zaharul + zaharul vanilat .


Cand albusurile s-au intarit si au aspect de bezea adaugam galbenusurile frecate


cu un praf de sare. In continuare adaugam faina si mestecam usor de jos in sus.



Tapetam o tava cu faina si turnam compozitia in ea dupa care adaugam visinile.


Se da la cuptorul preaincalzit pentru aproximativ 45 minute .


Facem testul cu scobitoarea si daca este copt il scoatem si il lasam se se


racoreasca dupa care taiem blatul in trei.


Punem frisca lichida intr-un bol si o mixam pana se intareste.


Asezam prima foaie pe un platou, o insiropam, urmeaza stratul de frisca


si continuam cu urmatoarea foaie insiropata si iar un strat de frisca,


urmeaza ultima foaie insiropata si iar frisca .


Decoram cu frisca si visine.


Pofta buna !





 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu visine si frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

DIANA B 1

01.10.2014, 18:35

La multi ani si azi !

Xandrinne 1

01.10.2014, 21:53

lucy2002 1

02.10.2014, 09:49

Multumesc, multumesc frumos !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere

de oanapl 6

ieri la 23:37

Tarta cu prune și branza

de oanapl 6

ieri la 23:29

Garnitura de varza cu fasole

de xana 5

ieri la 16:34

Tort cu frisca si fructe

de xana 5

ieri la 15:04

RETETA RECOMANDATA
Tort cu visine si iaurt