Tort amandina

de Andrews in Torturi, 12 Ian 2016 | 2576 vizualizari

 

Tortul Amandina l-am facut cu mare drag  pentru o  prietena foarte buna .  

 

INGREDIENTE

Pentru blat

  • 6 oua
  • 200 gr zahar
  • 4 linguri de ulei
  • 1 esenta de rom
  • faina 200 gr.
  • 30 gr. cacao
  • 1 plic de praf de copt
  • Pentru Crema
  • 2 pachete de unt
  • 400 de gr zahar pudra
  • 2 lingurite de cafea instant (ness)
  • cacao
  • 4 linguri de frisca sau lapte
  • Sirop:
  • 500 gr. zahar
  • 1 litru de apa
  • esenta de rom
  • Glazura
  • 300 gr. frisca
  • 200 gr. ciocolata neagra sau 300 gr. ciocolata cu lapte
  • 1 plic de gelatina
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort amandina:

Blatul este pandispan cu cacao: punem cele 6 oua intr-un bol si le mixam cu un pic de sare pana isi capata volum apoi adaugam zaharul si mixam in continuare. Dupa ce s-a topit zaharul adaugam uleiul si esenta de rom si mixam. Apoi punem faina, cacao si praful de copt si amestecam cu o spatula de jos in sus, fara a strica volumul oualelor. Pregatiti o tava dreptunghiulara pe care o tapetati cu hartie de copt , puneti compozitia si dati la cuptor pana faceti testul cu scobitoarea.


Cat aveti blatul la copt pregatiti siropul: puneti apa si zaharul intr-o cratita pe aragaz si lasati sa clocoteasca , dupa ce a inceput sa colocoteasca ma lasati siropul inca 5 minute si opriti focul. Dupa ce s-a racit siroul adaugati esenta de rom si amestecati un pic cu o lingura.


Pentru a face crema trebuie sa lasati untul la temperatura camerei cam 1 ora si apoi puneti untul intr-un bol si incepeti sa mixati. Adaugati zaharul pudra in functie de cat de dulce vreti. Dupa ce zaharul s-a incorporat adaugati cafeaua instant si mixati. Apoi adaugati frisca sau laptele si cacao , mixati in continuare pana se incorporeaza toate ingredientele si gata.


Glazura: intr-un pahar puneti un plic de gelatina peste care adaugati apa cat scrie pe plic si lasati sa se hidrateze. Puneti frisca pe aragaz si o lasati pana se incalzeste bine. Intre timp tocati ciocolata marut. Dupa ce s-a incalzit frisca, turnati-o peste ciocolata si invartiti pana se topeste. Apoi adaugati gelatina si amestecati bine.


Montarea tortului: taiati blatul in 3 straturi, asezati primul strat pe platoul de tort si insiropati-l. Adaugati crema si iar un strat de blat-insiropat -crema -start de blat -insiropat si crema , apoi lasati-l la frigider 2 ore, dupa care puneti glazura. Lasati tortul la frigider 1 ora si apoi decorat dupa plac.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort amandina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

MotanLaOale 1

13.01.2016, 08:46

dantes 1

14.01.2016, 12:18

Delicios!

katty 1

15.01.2016, 08:44

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert musuroi de cartita
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu sos de arahide - reteta africana

ieri la 22:05

Tort cu crema de ness si iaurt

de GeorgiG 5

ieri la 21:40

CIORBA DE IED CU LEUSTEAN

ieri la 21:34