Tort amandina

de Andrews in Torturi, 12 Ian 2016 | 7386 vizualizari

 

Tortul Amandina l-am facut cu mare drag  pentru o  prietena foarte buna .  

 

INGREDIENTE

Pentru blat

  • 6 oua
  • 200 gr zahar
  • 4 linguri de ulei
  • 1 esenta de rom
  • faina 200 gr.
  • 30 gr. cacao
  • 1 plic de praf de copt
  • Pentru Crema
  • 2 pachete de unt
  • 400 de gr zahar pudra
  • 2 lingurite de cafea instant (ness)
  • cacao
  • 4 linguri de frisca sau lapte
  • Sirop:
  • 500 gr. zahar
  • 1 litru de apa
  • esenta de rom
  • Glazura
  • 300 gr. frisca
  • 200 gr. ciocolata neagra sau 300 gr. ciocolata cu lapte
  • 1 plic de gelatina
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort amandina:

Blatul este pandispan cu cacao: punem cele 6 oua intr-un bol si le mixam cu un pic de sare pana isi capata volum apoi adaugam zaharul si mixam in continuare.  Dupa ce s-a topit zaharul adaugam uleiul si esenta de rom si mixam. Apoi punem faina, cacao si praful de copt si amestecam cu o spatula de jos in sus, fara a strica volumul oualelor. Pregatiti o tava dreptunghiulara  pe care o tapetati cu  hartie de copt , puneti compozitia si dati la cuptor pana faceti testul cu scobitoarea.

Cat aveti blatul la copt pregatiti siropul: puneti apa  si zaharul intr-o cratita pe aragaz si lasati sa clocoteasca , dupa ce a  inceput sa colocoteasca ma lasati siropul inca 5 minute si opriti focul. Dupa ce s-a racit siroul adaugati esenta de rom si amestecati un pic cu o lingura.

Pentru a face crema trebuie sa lasati untul la temperatura camerei  cam 1 ora si apoi puneti untul intr-un bol  si incepeti sa mixati.  Adaugati zaharul pudra in functie de cat de dulce vreti.  Dupa ce zaharul s-a incorporat adaugati cafeaua instant si mixati. Apoi adaugati frisca sau  laptele si cacao ,  mixati in continuare pana se incorporeaza toate ingredientele si gata.

Glazura: intr-un pahar  puneti un plic de gelatina peste care adaugati apa cat scrie pe plic si lasati sa se hidrateze. Puneti frisca  pe aragaz si o lasati  pana se incalzeste bine. Intre timp tocati ciocolata marut. Dupa ce s-a incalzit frisca, turnati-o peste ciocolata si invartiti pana se topeste. Apoi adaugati gelatina si amestecati bine.

Montarea tortului: taiati blatul in 3 straturi, asezati primul strat  pe platoul de tort  si  insiropati-l. Adaugati crema si iar un strat de blat-insiropat -crema -start de blat -insiropat si crema , apoi  lasati-l la frigider 2 ore, dupa care puneti glazura. Lasati tortul la frigider 1 ora si apoi decorat dupa plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort amandina" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort amandina