Tort Winter

de madi_marin in Torturi, 22 Ian 2011 | 6007 vizualizari

 

Uitandu-ma printre retetele favorite si avand pofta de ceva.....de sezon....am descoperit reteta lui Postavaru. M-am pus pe treaba schimband cate ceva pe ici pe colo.....A iesit un tort delicios....

 

INGREDIENTE

Blaturi :
  • 2 oua
  • 2 albusuri
  • 140 g zahar
  • 100 ml suc de portocale
  • 100 ml ulei
  • 160 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
Blat de bezea :
  • 3 albusuri
  • 150 g zahar pudra
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • stafide
  • nuca macinata
Crema de ciocolata si portocale:
  • 200 ml frisca lichida
  • 240 g ciocolata cu lapte
  • 20 g gelatina
  • 60 ml suc de portocale
  • coaja rasa de la o portocala
Crema de portocale :
  • 200 ml frisca lichida
  • 40 g zahar pudra
  • 200 g smantana
  • 30 g zahar
  • 60 ml suc de portocale
  • 20 g gelatina
  • coaja rasa de portocala
  • pulpa de la 1 portocala mare
Ornat :
  • 100 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Winter:

Pentru un blat mixam foarte bine 1 ou, 1 albus si 70 g zahar. Se adauga apoi 50 ml suc de portocale, 50 ml ulei, 80 g faina si 1 lingurita praf de copt. Din restul ingredientelor se prepara aluatul pentru cel de-al doilea blat. Se pot amesteca toate odata si se poate imparti la final compozitia in doua, dar eu am preferat sa le pregatesc pentru fiecare blat in parte. Coacem blaturile cam 15 minute la foc potrivit in tava 26 cm detasabila tapetata pe fund cu hartie de copt. Se dau la rece.

Crema de ciocolata : se pun intr-o craticioara 100 ml frisca lichida si ciocolata rupta in bucatele. Se tine la foc mic si amestecand continuu pana obtinem o crema. Se  adauga coaja rasa de portocala, apoi se da la racit. Se amesteca cu restul de 100 ml frisca batuta spuma tare si gelatina hidratata si diolvata la foc mic . Se da la rece.

Crema de portocale : Frisca se bate spuma tare cu zaharul pudra. Smantana se mixeaza cu zaharul si cele doua compozitii se omogenizeaza bine. Se adauga coaja arsa si pulpa de portocale. Gelatina se hidrateaza in suc pentru 10 minute, apoi se pune la foc mic sa se dizolve. Se adauga in crema de frisca si smantana. Se da la rece.

Blatul de bezea : se mixeaza albusurile cu zeama de lamaie, apoi se adauga zaharul pudra si se mixeaza in continuare pana ce obtinem o spuma consistenta. Se intinde in tava 26 cm detasabila tapetata cu hartie de copt.Se preasara deasupra stafidele si nuca macinata. Se da la cutor la foc mic pentru 1 ora. se scoate si se da la racit.

Asamblare :blat/crema de ciocolata si portocale/blat/crema de portocale/blat de bezea. Se orneaza cu 100 ml frisca batuta spuma tare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Winter" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

RuxyRux 1

23.01.2011, 18:16

Ohoooooo....ce lucratura...si cate ingrediente...impresionant !!!!

madi_marin 1

23.01.2011, 20:00

fetele....sa stiti ca pare laborios, dar nu e asa....se face destul de repede si e foooarte gustos. Cine adora portocalele.....sigur va fi foarte foarte incantat.....

MotanLaOale 1

24.01.2011, 11:36

bun bun

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Wild Pavlova