Placinta cu smochine si branza dulce

de papabundetot in Prajituri, 6 Ian 2014 | 1433 vizualizari

 

Aveam ceva aluat foietaj in congelator (am mai spus asta…eu cumpar aluatul pentru ca mi se pare pierdere de vremesa stau o zi sa il fac) si fiind ceva ce nu am mai folosit am fost nerabdatoare sa il incerc.Eu am avut 2 modele,unul gata taiat patrate,cum se vede in a 2-a poza si unul normal,foaie mare de la Bella.Am luat de la piata branzica dulce dar…pentru ca am tot facut cu stafide,am zis ca de data asta sa incerc ceva nou,cu smochine si cuisoare macinate.A iesit foarte aromat si bun.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 600+400 gr aluat foietaj
  • 1 kg branza dulce
  • 10-12 smochine
  • cuisoare macinate
  • nucsoara rasa
  • 75 gr zahar
  • 4 oua+1 ou pentru uns aluatul
  • esenta de vanilie
  • coaja si zeama de la o jumatate de lamaie
  • seminte de in pt decor
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu smochine si branza dulce:

Aluatul gata taiat in patrate l-am folosit pentru a face cateva portofele,iar cel foaie l-am folosit sa fac o mare placinta.


Intr-un castron am pus branza dulce,am amestecat-o bine pt ca sa se desfaca bulgarasii,am ras nucsoara peste ea,am adaugat o jumatate de lingurita de cuisoare macinate,esenta de vanilie,zaharul si am amestecat bine pentru ca toate aromele sa se combine frumos.


In alt vas am batut bine ouale si apoi le-am adaugat peste branza.Smochinele uscate le-am taiat cubulete si le-am incorporat si pe ele in amestecul de branza dulce si la sfarsit de tot am ras coaja de la jumatate de lamaie si am stors si zeama.Am amestecat si apoi pe fiecare patrat de aluat am adaugat cate o lingurita de branza,am uns cu un ou batut bine aluatul pe margini si apoi l-am impachetat si am “sigilat” pe margini cu o furculita.Am uns deasupra fiecare portofel cu ou si am presarat seminte de in.


Pentru aluatul foaie,l-am impartit in 3 parti egale,fara a-l taia de tot…am tras cate o linie usor cu lama unui cutit de sus pana jos,partea din dreapta am taiat-o fasii,pe partea din mijloc am pus branzica,peste ea am tras partea din stanga,am uns-o cu ou si apoi am pus peste fasiile de aluat din dreapta.Am uns inca odata toata placinta cu ou si am presarat seminte de in,apoi am dat-o la cuptor pana s-a rumenit frumos.


Va puteti folosi imaginatia si puteti umple un aluat foietaj cu ce arome va place,poate fi dulce sau sarat,insa daca aluatul este bun succesul e garantat.:)


Pofta mare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu smochine si branza dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Rocsi 1

06.01.2014, 19:41

Cat de rumena si bunaaaa

MotanLaOale 1

06.01.2014, 19:43

diaconta 1

07.01.2014, 09:32

Imi plac cu branza dulce
Vezi ca are Ruxy o reteta de foietaj foarte simpla si cu rezultate excelente

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri