Cheesecake cu citrice

de -Licurici- in Dulciuri, 22 Noi 2015 | 4231 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 300g biscuiti;
  • 200 g unt.
  • Pentru umplutura:
  • 750 g mascarpone;
  • 150 ml frisca lichida;
  • o portocala,
  • 4 felii pomelo,
  • 3 felii grepfruit,
  • o cana de zahar;
  • 2 pliculete zahar vanilat,
  • 2 lingurite coaja de lamaie+portocala;
  • o ligurita esenta de lamaie,
  • Pentru topping:
  • 4 portocale;
  • 2 felii pomelo,
  • 4 felii grepfruit,
  • doua pahare de zahar,
  • 2 plicuri de gelatina
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu citrice:

  • Am zdrobit biscuitii la chopper, i-am amestecat cu untul topit, apoi i-am pus intr-o forma cu peretii detasabili. Am presat bine si am bagat la frigider pentru o ora.
  • Gelatina am lasat-o la inmuiat 10 minute in apa, fiecare plic separat.
  • Am mixat mascarponele cu zaharul, esenta si coaja de lamaie + portocale, iar frisca am mixat-o separat.
  • Am adaugat un plic de gelatina in frisca, am amestecat, apoi am pus si fructele taiate bucati mici.
  • Frisca cu fructe am incorporat-o in crema de mascarpone, apoi am pus toata compozitia peste blatul de biscuiti.
  • Am pus fructele pe foc cu zaharul si putina apa.
  • Am lasat sa fiarba pana s-au inmuiat, apoi am adaugat gelatina dizolvata si am lasat sa se raceasca. 
  • Am adaugat peste crema si am lasat peste noapte la frigider.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu citrice" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Petit chinois