Flan de portocale

de ianculubita in Dulciuri, 19 Mai 2013 | 1442 vizualizari

 

Dragele mele,aceasta reteta chiar va rog sa o incercati pentru ca este irezistibila si super delicioasa!!

 

INGREDIENTE

  • 2 portocale
  • 1 l de lapte
  • 300 g zahar pudra
  • 6 oua
  • esenta de vanilie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Flan de portocale:

Spalam portocalele si una o radem. Fierbem laptele 10 minute cu esenta de vanilie si coaja de portocala, dupa care se da vasul deoparte. Frecam bine ouale cu jumatate din zahar, turnam laptele cald amestecand continuu. Strecuram, apoi punem lichidul in forme mici. Punem formele in tava cu apa fierbinte pana la mijlocul formelor si lasam la foc mic 1h.


In acest timp, radem a doua portocala in forma de panglica si o oparim in apa 2-3 minute, dupa care o scoatem si o lasam sa se scurga. Sucul de la ambele portocale il amestecam cu zaharul ramas si punem pe foc mic cateva minute, dupa care-l dam la rece.


Scoatem flanul din cuptor si dam fomele la frigider pana in momentul servirii, cand punem sirop deasupra si ornam cu fasii de coaja de portocala

 

TIPS-URI

1

pentru cine doreste o aroma mai puternica se mai poate adauga esenta de portocala

2

siropul daca este putin sau prea gros, se mai poate adauga putin sirop de la cutie

Daca ti-a placut reteta noastra "Flan de portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Rocsi 1

19.05.2013, 18:49

Ce bunatateee

MotanLaOale 1

19.05.2013, 18:52

Lavinia 1

20.05.2013, 15:02

o bunatate

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carne de vitel in sos de legume

de oanapl 5

ieri la 22:43

Melcisori cu telemea, la cuptor

de RODIMUR 4

ieri la 21:27

Turtite la tigaia grill

de RODIMUR 4

ieri la 19:23

RETETA RECOMANDATA
Deset tort cu ciocolata, visine si crema de portocale