Budinca de orez cu branza

de MotanLaOale in Dulciuri, 2 Feb 2012 | 11077 vizualizari

 

Vazut pe bucataras.ro si incercat. Foarte buna!

 

INGREDIENTE

  • 1L lapte
  • 200g orez
  • 150g zahar
  • 400g branza de vaci
  • 2 oua
  • 75g stafide
  • 3 plicuri de zahar vanilat
  • coaje rasa de lamaie
  • un praf sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de orez cu branza:

Laptele se pune la fiert cu un praf de sare si 50g zahar si cand clocoteste se pune orezul si se fierbe 20-25 de minute pana este fiert. Se amesteca din cand in cand sa nu se prinda. Trebuie sa ramana cu lapte mai mult ca se intareste in cuptor.


Cand este gata se lasa la racit.


Stafidele se pun la imuiat in rom.


Branza se amesteca cu zaharul ramas, cu ouale, zaharul vanilat si coaja rasa de lamaie.


Se adauga orezul racit si stafidele si se amesteca bine.


Se toarna intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu pesmet.


Se introduce in cuptor 20-30 minute pana se rumeneste frumos.


Se taie rece si se consuma cu dulceata, ciocolata, frisca, scortisoara, ......


Eu am papat-o cu dulceata de visine.


Pofta Buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de orez cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

MotanLaOale 1

03.02.2012, 12:33

RuxyRux 1

03.02.2012, 21:33

Vai cat e de frumoasa Motan...mi-ai facut pofta!

MotanLaOale 1

03.02.2012, 22:04

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu branza si fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

Inghetata tirasmisu

de Lau 9

ieri la 13:06

RETETA RECOMANDATA
Budinca de orez cu banane