Cheesecake cu coacăze roşii

de diaconta in Prajituri, 24 Iun 2012 | 2728 vizualizari

 

Cât de greu îmi e să mă hotărăsc acum când sunt atâtea fructe la piaţă.Am luat zmeură şi coacăze roşii,aşa că le-am combinat pe cele din urmă cu nişte urdă bună şi dulce.Voi puteţi la fel de bine să folosiţi brânză de vacă ori alt fel de brânză.
Pe mine dulcele acesta m-a dus cu gândul direct pe plajele însorite,mai ales într-o zi aşa călduroasă.

 

INGREDIENTE

Pentru foaia de tarta:
  • 500 gr faina
  • 170 gr unt rece
  • 50 gr zahar
  • 3 linguri smantana
  • 2 galbenusuri de ou
  • O lingura otet
  • 5 gr praf de copt
  • O lingurita sare
  • Coaja de lamaie
Pentru umplutura:
  • 300 gr urdă (sau brânza de vaca)
  • 300 gr iaurt grecesc 10% grasime
  • 100 gr unt
  • 100 gr zahar
  • Coaja si zeama de lamaie
  • Esenta de vanilie
  • 2 oua
  • 5 linguri griş
  • un plicpraf budinca vanilie
  • 250 gr coacăze roşii+o lingura zahar
  • Zahar pentru pudrat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu coacăze roşii:

Pregatim foaia de tarta.

Cernem faina intr-un bol,adaugam zaharu,sarea si praful de copt.

Intr-un alt bol amestecam galbenusurile cu otetul si smantana..

Peste faina pune bucatelele de unt rece si amestecam repede pana obtinem o compozitie nisipoasa.

Punem amestecul de ou si smantana.Amestecam doar pana se omogenizeaza totul,nu mai mult.Acoperim cu o folie bila de aluat si lasam la frigider o ora.

Scoatem coca si intindem o foaie,suficient de mare cat sa imbracam si peretii formei.Pastram o parte pentru formele de deasupra tartei.

Punem tava la frigider pana pregatim umplutura.

Pentru umplutura,amestecam urda cu doua linguri de zahar,vanilia si coaja de lamaie.Adaugam apoi iaurtul.

Separam cele doua oua.

Mixam untul cu restul de zahar pana devine o crema pufoasa.Adaugam pe rand galbenusurile.

Punem apoi branza in crema de unt,grisul ,praful de budinca si la final albusurile batute spuma cu un praf de sare.

Coacazele le punem cu o lingura de zahar,putin inainte de a le pune in umplutura.

Scoatem tava de la frigider,punem jumatate de umplutura,asezam un strat de coacaze,apoi mai punem umplutura si iar coacaze.

Pe margine am pus niste floricele de aluat,ca sa fie frumoasa si ca sa evit ca umplutura(prea multa) sa dea pe dinafara.

Puneti tava in cuptorul preincalzit,aproximativ 40 de minute,dar e util sa verificati cand este coapta.

Lasam sa se raceasca in cuptor,apoi o punem la frigider.Pudram cu zahar si servim cu pofta….va garantez.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu coacăze roşii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (39)

Poliana 1

24.06.2012, 23:40

Binenteles, doar crezi ca stau si astept degeaba )

portiadelumina 1

26.06.2012, 11:57

Nu mai pot zice nimic. E aşa o Dunăre la mine în cerul gurii

diaconta 1

26.06.2012, 11:59

Padre,imi pare rau ca ti-am creat niscaiva neplaceri

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Peste prajit cu sos de smantana
  • 12

    L

  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
RETETA RECOMANDATA
Cheesecake + Brownie = ??