Cheesecake cu coacăze roşii

de diaconta in Prajituri, 24 Iun 2012 | 4476 vizualizari

 

Cât de greu îmi e să mă hotărăsc acum când sunt atâtea fructe la piaţă.Am luat zmeură şi coacăze roşii,aşa că le-am combinat pe cele din urmă cu nişte urdă bună şi dulce.Voi puteţi la fel de bine să folosiţi brânză de vacă ori alt fel de brânză.
Pe mine dulcele acesta m-a dus cu gândul direct pe plajele însorite,mai ales într-o zi aşa călduroasă.

 

INGREDIENTE

Pentru foaia de tarta:
  • 500 gr faina
  • 170 gr unt rece
  • 50 gr zahar
  • 3 linguri smantana
  • 2 galbenusuri de ou
  • O lingura otet
  • 5 gr praf de copt
  • O lingurita sare
  • Coaja de lamaie
Pentru umplutura:
  • 300 gr urdă (sau brânza de vaca)
  • 300 gr iaurt grecesc 10% grasime
  • 100 gr unt
  • 100 gr zahar
  • Coaja si zeama de lamaie
  • Esenta de vanilie
  • 2 oua
  • 5 linguri griş
  • un plicpraf budinca vanilie
  • 250 gr coacăze roşii+o lingura zahar
  • Zahar pentru pudrat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu coacăze roşii:

Pregatim foaia de tarta.

Cernem faina intr-un bol,adaugam zaharu,sarea si praful de copt.

Intr-un alt bol amestecam galbenusurile cu otetul si smantana..

Peste faina pune bucatelele de unt rece si amestecam repede pana obtinem o compozitie nisipoasa.

Punem amestecul de ou si smantana.Amestecam doar pana se omogenizeaza totul,nu mai mult.Acoperim cu o folie bila de aluat si lasam la frigider o ora.

Scoatem coca si intindem o foaie,suficient de mare cat sa imbracam si peretii formei.Pastram o parte pentru formele de deasupra tartei.

Punem tava la frigider pana pregatim umplutura.

Pentru umplutura,amestecam urda cu doua linguri de zahar,vanilia si coaja de lamaie.Adaugam apoi iaurtul.

Separam cele doua oua.

Mixam untul cu restul de zahar pana devine o crema pufoasa.Adaugam pe rand galbenusurile.

Punem apoi branza in crema de unt,grisul ,praful de budinca si la final albusurile batute spuma cu un praf de sare.

Coacazele le punem cu o lingura de zahar,putin inainte de a le pune in umplutura.

Scoatem tava de la frigider,punem jumatate de umplutura,asezam un strat de coacaze,apoi mai punem umplutura si iar coacaze.

Pe margine am pus niste floricele de aluat,ca sa fie frumoasa si ca sa evit ca umplutura(prea multa) sa dea pe dinafara.

Puneti tava in cuptorul preincalzit,aproximativ 40 de minute,dar e util sa verificati cand este coapta.

Lasam sa se raceasca in cuptor,apoi o punem la frigider.Pudram cu zahar si servim cu pofta….va garantez.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu coacăze roşii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

Poliana 1

24.06.2012, 23:40

Binenteles, doar crezi ca stau si astept degeaba )

portiadelumina 1

26.06.2012, 11:57

Nu mai pot zice nimic. E aşa o Dunăre la mine în cerul gurii

diaconta 1

26.06.2012, 11:59

Padre,imi pare rau ca ti-am creat niscaiva neplaceri

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Red velvet cheesecake