Cheesecake cu fructe de padure

de Rux in Prajituri, 25 Iul 2011 | 8156 vizualizari

 

Un tort ce iti invaluie simturile cu o magie de arome si culoare...

 

INGREDIENTE

  • Blat: 
  • 4 oua
  •  250 gr zahar
  •  5 linguri apa fierbinte 
  • 2 plic vanilie 
  • 200 gr faina
  •  un praf copt 
  • coaja de la o lamaie rasa
  • Crema:
  • 1 plic gelatina foi 
  • 60 ml apa rece
  • 450 gr branza cremoasa Philadelphia
  • 5 linguri de zahar
  • 1 praf sare
  • 200 gr iaurt 
  • 3 plic vanilie
  • 200 ml  frisca lichida
  •  Pentru topping:
  • 2 cutii de fructe de padure 
  • 1 cutie de mure
  • 2 plic tort jelee 
  • 3 linguri zahar
  • Pentru decor:
  • cateva bombonele argintii
 
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu fructe de padure:

Facem blatul:

Punem ingredientele la mixer, ouale, zaharul amestecat cu apa fierbinte, faina, praful de copt, vanilia, coaja rasa de lamaie. Se pune compozitia in forma de tort cu inel tapetata cu hartie pergament( sau fara) si se da pentru 25 de minute la 180 grade la cuptor. Se lasa la racit , apoi se taie in doua .

Pregatim crema:

Eu am pornit sa fac crema pentru acest minunat  tort de la reteta de  New York Cheese cake...si am operat niste modificari care nu m-au indepartat de la gustul deosebit de bun, insa a iesit mai dietetic.

Inmuiem foile de gelatina in apa rece apoi incalzim foarte usor sa se dizolve perfect.

Amestecam Philadelphia cu zahar si apoi cu gelatina si vanilia. Preparam frisca apoi ii adaugam usor si iaurtul si amestecam totul cu crema de branza.

Punem inelul de tort pe un platoul de tort.

Punem primul blat, peste el murele, apoi deasupra crema.

Punem si blatul II desupra.

Preparam jeleul amestecand in blender o cutie de fructe de padure cu 3 linguri de zahar si apoi cu praful de tort jelee.

Adaugam si un sfert de pahar de apa, poate chiar mai bine si punem pe foc intr-un vas. Fierbem timp de un minut apoi turnam usor  peste tort. Ornam cu restul de fructe de padure.  Dam la rece cu tot cu inel pana dimineata( sau cateva ore bune).

Scotem inelul si servim dupa dorinta. Incredibil de aromat, pufos si delicios!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Cheesecake cu fructe de padure-0
Cheesecake cu fructe de padure-1
Cheesecake cu fructe de padure-2
Cheesecake cu fructe de padure-3
Cheesecake cu fructe de padure-4
Cheesecake cu fructe de padure-5
Cheesecake cu fructe de padure-6
Cheesecake cu fructe de padure-7
Cheesecake cu fructe de padure-8
Cheesecake cu fructe de padure-9
Cheesecake cu fructe de padure-10
Cheesecake cu fructe de padure-11
Cheesecake cu fructe de padure-12
Cheesecake cu fructe de padure-13
Cheesecake cu fructe de padure-14
Cheesecake cu fructe de padure-15
Cheesecake cu fructe de padure-16

COMENTARII (75)

Corinuta

Corinuta 1

02.08.2011, 11:09

Rux

Rux 1

02.08.2011, 11:41

Multumesc iubita mea

Silvioara

Silvioara 1

09.08.2011, 21:21

Uau, arata nemaipomenit! Trebuie sa-o incerc si eu...

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!