Cheesecake cu ingrediente pur romanesti

de moi_miruna in Prajituri, 5 Iun 2011 | 91101 vizualizari

 

Am tot citit despre cum cheesecake se face numai cu o anumita crema de branza, musai dietetica...
Am citit si m-am hotarat, chiar daca e cheesecake, trebuie sa fie adaptata la ingriediente naturale si pur romanesti!

Pozele au fost facute cu greu, deoarece ma uitam la ea si tot disparea :)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de branza de vaci (de la tarani)
  • 450 gr smantana grasa (tot de la tarani)
  • 6 oua (de tara mari)
  • 250 gr zahar
  • coaja de la 1 lamaie mare
  • zahar vanilat bourbon
  • Pentru blat
  • 3 pachete de biscuiti Petit Beure
  • 100 gr unt topit la microunde (eu folosesc unt de la Milli)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu ingrediente pur romanesti:

Branza se pune in blender la viteza medie, se adauga smantana toata odata. Tot in blender, in timp ce se amesteca branza, se pun ouale pe rand, zaharul si coaja de lamaie.


Intr-o forma de copt se pune hartie de copt in asa fel incat sa acopere toata marginea formei.


Dupa ce am zdrobit biscutii in blender (se pot zdrobi si cu facaletul intr-un prosop din in; faceam asa inainte de era blenderului), amestecam cu untul si punem tot in forma. Cu degetele nivelam compozitia in asa fel incat sa se creeze si margini. Se pune la frigider ~10 minute pt ca untul sa se intareasca.


Se toarna apoi toata compozitia in forma si se pune in cuptorul incins la 160, sau treapta 1 pentru cele fara afisaj, pentru o ora.


Se lasa peste noapte si se serveste cu fructe sau simpla.


 

TIPS-URI

1

cine doreste poate sa ii faca si o grazura (sau se poate pune glazura de ciocolata dr. Oetker

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu ingrediente pur romanesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (42)

JulyCris 1

23.02.2014, 22:15

LauraLalyArbone 1

16.01.2015, 11:56

Am facut aceasta reteta de 2x, as manca zilnic asa Cheesecake!

noiinbucatarie 1

09.04.2016, 00:20

la favorite!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

Salata de fasole verde fideluta cu iaurt cremos

pe 19.07 la 23:47

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 22:46

RETETA RECOMANDATA
Classic Cheesecake