Cheesecake cu jeleu de capsuni (fara zahar )

de lucy2002 in Retete diabetici, 25 Iun 2019 | 186 vizualizari

 

Un desert apreciat foarte mult de cei ai casei, cat si de musafiri mai ales in zilele caniculare.
Am inlocuit zaharul si biscuitii cu indulcitor si pesmet sa poata fi savurat si de cei care au probleme cu glicemia. Imi place ce a iesit ...a fost delicios!!!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 250 gr pesmet
  • 120 gr unt 82% grasime
  • Crema:
  • 500 gr branza de vaci crema
  • 300 gr smantana 20%
  • 200 gr iaurt 2,5%
  • 5ml indulcitor Sweetener
  • 20 gr gelatina
  • vanilie
  • 150 ml apa pentru hidratat gelatina
  • Jeleu:
  • 500 gr
  • 2,5 ml indulcitor Sweetener
  • 10 gr gelatina
  • 100 ml apa pentru hidratat gelatina
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu jeleu de capsuni (fara zahar ):

Topim untul si-l amestecam cu pesmetul si un pic de vanilie.


Gelatina( 20 gr) se pune la hidratat, apoi o preparam conform instructiunilor de pe ambalaj.


Amestecul (de pesmet) il punem intr-o tava rotunda cu inel detasabil dupa ce am capitonat fundul tavi cu hartie de copt. Presam bine amestecul cu ajutorul unei linguri dupa care dam tava la frigider pana pregatim crema.


Mixam branza de vaci cu indulcitorul, vanilia, iaurtul, iar la sfarsit adaugam frisca batuta si gelatina.


Capsunile spalate si curatate se taie in jumatati si se aseaza pe marginea formei detasabile peste blatul de pesmet.


Turnam crema de branza peste blatul de pesmet si nivelam cu o lingura. Eu am pus doua linguri de jeleu peste crema de branza si m-am jucat un pic cu furculita amestecand foarte usor. Dam tava la rece pentru 3-4 ore.


Capsunile spalate si curatate se dau prin blender, le facem piure dupa care le punem pentru 5 minute pe foc. Cand sosul de capsuni este inca caldut adaugam gelatina hidratata(10 gr) Dupa ce s-a racit sosul de jeleu il turnam peste crema de branza si-l dam la frigider pana a doua zi.


Inainte de a servi scoatem tava de la frigider si o lasam la temperatura camerei pentru 7-10 minute dupa care trecem la scoaterea inelului detasabil cu multa atentie.


Portionam prajitura cu ajutorulul unui cutit trecut prin apa ferbinte pentru a taia cat mai frumos feliile.


Pofta buna!




 

TIPS-URI

1

gelatina o preparam conform instructiunilor de pe ambalaj

2

inainte de a servi se scoae tava de la frigider si se lasa la temperatura camerei pentru 7-10 minute

3

folosim un cutit trecut prin apa ferbinte pentru a taia cat mai frumos feliile

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu jeleu de capsuni (fara zahar )" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

dantes 1

28.06.2019, 14:19

Delicioasa!

anuta 1

28.06.2019, 21:57

Buna si racoritoare in zilele astea caniculare!Felicitari,arata super!

lucy2002 1

29.06.2019, 07:34

Multumesc !

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Catalina L

7583 puncte

Rocsi

4228 puncte

Satisfyyourcravings

4077 puncte

mirela0911

3262 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Crema cu lapte de cocos