Clatite pufoase reteta vegane si fara gluten

de Bucataras in Retete diabetici, 5 Mai 2015 | 7104 vizualizari

 

Clatite pufoase reteta Acestea sunt cele mai bune clatite pufoase vegane si fara gluten pe care le-am incercat! De fapt, daca stau mai bine sa ma gandesc, sunt cele mai bune clatite pufoase, punct! Faptul ca sunt vegane, fara gluten si fara zahar este bonus!

 

INGREDIENTE

  • Clatite pufoase reteta
  • Compozitie
    • 250gr faina fara gluten(sau faina integrala de grau)
    • 2 banane coapte
    • 1 lingurita praf de copt
    • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
    • 3 linguri indulcitor Green Sugar
    • 1 lingurita extract de vanilie
    • 1 lingurita esenta de rom
    • 1 lingurita unt de cocostopit
    • apa(sau lapte vegetal)
    Topping (la alegere)
    • ciocolata
    • fructe
    • crema de vanilie
    • dulceata(optional)
    • ulei

Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite pufoase reteta vegane si fara gluten:

Clatite pufoase reteta

Pune bananele in blender si proceseaza-le pana devin lichide. Adauga faina fara gluten intr-un bol mai mare. Adauga bananele pasate si restul ingredientelor.  

Amesteca-le bine cu ajutorul unui mixer de mana. Daca amestecul nu are consistenta ca de iaurt fluid, atunci mai adauga putina apa sau lapte vegetal. De acum incolo se procedeaza exact ca la clatitele clasice. Foloseste o tigaie anti-aderenta de clatite. Adauga uleiul in tigaie, unge tigaia si apoi scurge uleiul inapoi intr-o cescuta.  

In functie de marimea tigaii, poti face 2-3 clatite in acelasi timp. Adauga cate jumatate de polonic de compozitie in tigaia incinsa si roteste-l usor apoi peste aluat pentru a-i da o forma rotunda clatitei. Nu intinde prea mult aluatul. Clatitele ar trebui sa aiba aprox. 10 cm in diametru. Lasa clatita la rumenit aprox. 1 minut pe o parte, pana devine aurie, iar apoi cu ajutorul unei palete si a unei furculite, intoarce-o si pe partea cealalta.  

Scoate clatitele si pune-le pe un prosop de hartie. Procedeaza la fel pana se termina tot aluatul. Nu uita sa ungi tigaia cu ulei intre reprizele de prajit. 

Poti folosi ce toppinguri doresti: ciocolata, fructe, crema de vanilie sau dulceata!

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite pufoase reteta vegane si fara gluten" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu lemon curd si jeleu de fructe cu Green Sugar