Cheesecake cu jeleu din lemon curd-reţeta cu numărul 600 şi o dublă aniversare

de diaconta in Dulciuri, 27 Iul 2015 | 4007 vizualizari

 

Cu această reţetă aniversez şi 5 ani de când sunt bucătăraş,Vă mulţumesc fiindcă existaţi oameni dragi.
Un desert delicios,reţetă cu care vreau să răspund invitaţiei Laurei,care găzduieşte luna aceasta provocarea Mistery Box Challenge,proiect iniţiat de Cerasela.
Vreau să le mulţumesc şi fetelor pentru că m-au primit alături de ele.
Dintre ingredientele propuse de Laura,eu am ales pentru acest desert: brânza,zmeura,cireşe şi lamâia.
Imi place foarte mult cheesecake-ul,mai ales combinat cu fructe.
Totuşi nu mă încânta foarte mult blatul din biscuiţi aşa că am preferat să fac un blat pufos.
In crema de brânză am adaugat zmeură şi l-am acoperit cu un jeleu minunat din lemon curd (cremă de lamâie).Pentru că eu ma „lupt” cu o dieta,am înlocuit zaharul cu Green Sugar(dacă tot am primit premiul de la Bucataras).Mie îmi place foarte mult acest zahar „verde”,dar voi puteti să folosiţi zahar obişnuit,în aceeaşi proporţie.
Vă garantez că este la fel de răcoros ca şi o îngheţată.

 

INGREDIENTE

Ingrediente blat(tava cu diametrul de 20 cm): 

  • 3 oua
  • 90 g Green Sugar
  • 100 g faina
  • 2 linguri ulei
  • Sare

Ingrediente crema de brânză:

  • 500 g crema Mascarpone
  • 300 ml frisca lichida îndulcita
  • 18 g Green Sugar (2 linguri)
  • Coaja de lamâie
  • Vanilie
  • 6 foi gelatina(10g)
  • Zmeura congelata

Ingrediente jeleu lamâie:

  • 1 ou întreg + 2 galbenusuri de ou
  • 75 g Green Sugar
  • 60 ml suc (zeama)de lamâie
  • Vanilie
  • 3 foi gelatina (5g)

Pentru ornat:

  • Cireşe confiate
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu jeleu din lemon curd-reţeta cu numărul 600 şi o dublă aniversare:

Am pregatit mai întâi blatul.

Am mixat ouale întregi cu zaharul (Green Sugar)si un praf de sare,pâna si-au triplat volumul si spuma a devenit ca si o crema,paletele mixerului lasând urme.

Am redus apoi viteza mixerului si am adaugat uleiul în fir subtire.

La final am pus faina,încorporând-o usor cu un tel.

Am pus compozitia în tava în care am pus hârtie de copt.

Am pus tava la cuptor pentru 30 de minute.

Primele 15 minute am reglat temperatura la 200 de grade,apoi am redus la 180 de grade.

Am lasat blatul sa se raceasca în cuptor.

Asa cum am spus,dupa ce s-a racit,am taiat o felie mai subtire din el pentru ca era prea înalt.

Pentru crema de brânza,am pus folie de gelatina în apa rece sa se hidrateze.

Am mixat frisca.Nu trebuie sa fie prea ferma.

Crema Mascarpone am mixat-o cu Green Sugar si arome.

Am încalzit gelatina în cuptorul cu microunde (mare atentie sa nu o fierbeti) apoi am amestecat-o cu 2 linguri de mascarpone.Aveti grija  ca mascarponele sa nu fie prea rece când faceti aceasta operatiune.Am pus-o apoi în restul cremei.

La final am încorporat si frisca si zmeura congelata.

In forma în care am copt blatul,am pus blatul si l-am acoperit cu crema de brânza.

Am pus la frigider cât timp am preparat jeleul de lamâie.

Am pus foile de gelatina la hidrtatat în apa rece.

Oul întreg împreuna cu galbenusurile le-am mixat cu Green Sugar,am adaugat zeama de lamâie si le-am pus pe baie de aburi.

Am amestecat cu telul pâna a început sa se îngroase (cam 10-15 minute).

Am încalzit apoi gelatina la microunde si am pus-o peste crema de lamâie.

Dupa ce s-a racorit putin jeleul,l-am pus  peste crema de brânza si am ornat deasupra cu cirese confiate.

Am lasat la frigider pâna s-a racit bine si l-am putut felia(dupa ce în prealabil am scos inelul formei de copt).

S-aveţi poftă !!!

 

 

 

TIPS-URI

1

 Mi-a ieşit un blat destul de înalt aşa că am taiat o felie si am rulat-o cu dulceaţă de caise. Cred ca ar fi fost suficient un blat din 2 oua si reduse proportional restul ingredientelor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu jeleu din lemon curd-reţeta cu numărul 600 şi o dublă aniversare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (44)

RuxyRux 1

12.08.2015, 20:59

Wowww! Ce minunatie!!!!!Felicitari scumpo!

diaconta 1

12.08.2015, 21:01

Multumesc Ruxy drag

Ancutsa 1

15.07.2016, 21:13

Arata foarte frumos!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert cheesecake cu iaurt, zmeura si sos de visine