Cheesecake cu lime si zmeura (reteta 500)

de Criss in Torturi, 24 Feb 2017 | 3640 vizualizari

 

Bine v-am regasit! In noul an n-am fost prea activa si mi s-au adunat destul de multe retete pe care urmeaza sa le postez. Am ajuns la reteta cu numarul 500 si mi-as fi dorit sa fie ceva spectaculos. Din pacate, nu prea am timp de retete sofisticate, in ultima perioada sunt tot pe repede inainte si peste doar cateva zile, pe 1 Martie ma intorc la serviciu, deci cu timpul voi sta si mai prost, dar asta e... Incercam sa le facem pe toate. :)
 Cheesecake-urile sunt unele dintre deserturile noastre preferate. E drept ca le preferam pe cele fara coacere, cremoase si racoritoare, dar ne plac si cele coapte. De aceasta data, am optat pentru un cheesecake cu lime si jeleu de zmeura. M-am inspirat de la Simona Callas, doar ca eu am preferat sa fac un jeleu de zmeura, pentru ca mai aveam zmeura congelata, si bine am facut, pentru ca zmeura cu limeta se imbina foarte bine si rezulta un cheesecake aromat si foarte gustos. Nu am poze cu etapele, n-am considerat necesar, pentru ca acest cheesecake se face extrem de usor si drept vorbind, nici nu prea am timp de pozat, cam toate le fac pe repede inainte. Cu un picior in bucatarie, cu celalalt in camera, cu ochii pe pitica mea, care nu pierde nicio ocazie sa rastoarne casa, daca nu sunt cu ochii pe ea. Acum vrea sa pape singura si nu trebuie sa va mai spun ce se intampla daca o las singura . :)

 

INGREDIENTE

  • (tava diametru 26 cm)
  • Crusta: 
  • 250 g biscuiti digestivi 
  • 1 lingura zahar pudra 
  • 100 g unt topit
  • Umplutura: 
  • 1 kg branza de vaci cremoasa (Pilos Lidl) 
  • 200 g smantana 
  • 260 g zahar pudra 
  • 5 oua 
  • 100 g faina 
  • 1 plic zahar vanilat 
  • coaja rasa si sucul de la o limeta
  • Jeleu de zmeura: 
  • 300 g zmeura 
  • 2 linguri zahar 
  • 7 g gelatina 
  • 2 linguri apa rece
  • Decor: 
  • 200 ml smantana pentru frisca Dorna 
  • 1 lingurita zahar pudra
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu lime si zmeura (reteta 500):

Pentru crusta, se macina biscuitii, se amesteca cu zaharul pudra, se adauga untul topit si se omogenizeaza. Se pune aceasta compozitie intr-o tava de tort, pe fundul careia am pus hartie de copt si se niveleaza bine cu o lingura.
Pentru umplutura, se mixeaza ouale cu zaharul pudra si zaharul vanilat, pana isi dubleaza volumul si se dechid la culoare. Se adauga branza de vaci. (Ideal e sa folositi o branza cremoasa, gen Philadelphia, dar e foarte buna si mult mai ieftina si cea de la Lidl.) Se adauga smantana, faina, coaja si sucul de limeta si se amesteca pana devine o crema fina si omogena. Se toarna compozitia peste crusta de biscuiti si se introduce tava in cuptorul preincalzit. Se coace cheesecake-ul timp de o ora, la foc mic , pe treapta a doua a aragazului. Dupa ce s-a copt, se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca de tot, apoi se pune deasupra jeleul.
Zmeura se decongeleaza, apoi se paseaza printr-o strecuratoare, pentru a se indeparta samburii. Gelatina se hidrateaza in apa rece. Peste piureul de zmeura se pun doua linguri de zahar, se amesteca si se incalzeste pana atinge punctul de fierbere, apoi se ia de pe foc si se adauga gelatina hidratata. Se amesteca pana se dizolva gelatina si se toarna jeleul peste cheesecake. Se pune cheesecake-ul in frigider pana se intareste jeleul, apoi se decoreaza cu frisca batuta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu lime si zmeura (reteta 500)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

miki_a 1

26.02.2017, 12:57

Felicitări pentru toate rețetele minunate, Criss! Sănătate, răbdare și mult succes în continuare!

mirela0911 1

26.02.2017, 15:50

Felicitari pentru numarul de retete!

mihaelar63 1

07.03.2017, 08:35

Felicitari pentru toate cele 500 de retete !! Iti multumim ca impartasesti cu noi toate aceste delicioseniii !!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert cheesecake cu iaurt, zmeura si sos de visine