Cheesecake cu mascarpone si ciocolata

de gaby_duceag in Dulciuri, 6 Oct 2013 | 5146 vizualizari

 

o reteta care..m-a enervat :)))). Dar nu m-a enervat din vina ei , ea e ok :)), eu nu, ca n-am facut un calcul al ingredientelor ca sa asamblez totul intr-un vas mai mare, am facut compozitie..ca Gheorghe :))) incat am umplut tava si mi-a mai ramas un bol de 500 ml. de crema :))). Bineinteles ca piticii au devorat-o dar...nu asa se lucreaza :p- concluzie - cand nu ai chef mai bine mananca ciocolata si mascarponele din cutie si vezi-ti de treaba :))). Voi scrie ingredientele suficiente pentru o tava de chec, nu va scriu cat am facut eu :p :))).Reteta este preluata de la vio_dreams.

 

INGREDIENTE

Crusta de biscuiti

  • 300 gr biscuiti simpli
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 100 gr unt

Crema alba

  • 150 ml frisca lichida
  • 150 gr mascarpone
  • o lingura zahar
  • 1/2 plic gelatina
  • esenta vanilie

Crema de ciocolata

  • 100 gr ciocolata
  • 100 gr frisca lichida
  • 150 gr mascarpone
  • o lingura zahar
  • 1/2 plic gelatina
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu mascarpone si ciocolata:

Incepem prepararea pregatind cele necesare pentru crusta.

Macinam biscuitii prin robotul de bucatarie. Ii punem intr-un bol.

Intr-un ibric topim la foc mic ciocolata impreuna cu untul. Le turnam fierbinti peste biscuiti, omogenizam cu o lingura apoi cu mana.

Pregatim o tava de chec pe care o tapetam bine cu folie alimentara. Cu ajutorul mainii si cu dosul unei linguri distribuim uniform compozitia pe peretii tavii presand usor, sa faca "priza".

Dam tava la rece.

Pregatim crema alba.

Mixam frisca, dar nu de tot, adaugam mascarpone, esenta de vanilie si zaharul si mixam in continuare.

Pregatim crema de ciocolata.

Intr-un ibric topim ciocolata impreuna cu frisca si zaharul.Lasam sa se racoreasca. Cand e doar putin caldut adaugam mascarpone si mixam 2 minute.

Preparam gelatina simultan pentru ambele creme.

Punem gelatina intr-un bol si adaugam 80 ml apa calda.

Amestecam energic cu furculita pana se topeste. O adaugam peste creme (jumatate in crema alba, jumatate in cea cu ciocolata) si omogenizam usor.

Scoatem tava de la rece si punem alternativ din ambele creme. Daca aveti rabdare puneti, incepand din mijloc, cate doua linguri din fiecare crema, o data alba, o data maro pentru a abtine acel "efect de zebra". Eu m-am enervat c-am vazut ca e prea multa crema :))) si am pus cum am apucat :P .Trebuie sa ajungeti cu nivelul cremei la baza tavii de chec.

Cand ati terminat, nivelati si dati tava din nou la rece, daca se poate peste noapte. :)

A doua zi asezati un platou deasupra tavii si cu o miscare ferma rasturnati. Desprindeti usor folia si portionati cu un cutit bine ascutit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu mascarpone si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

bianca92 1

09.10.2013, 23:04

imi lasa gura apa

- Andreea - 1

20.10.2013, 09:15

''cand nu ai chef mai bine mananca ciocolata si mascarponele din cutie si vezi-ti de treaba ).''

- Andreea - 1

20.10.2013, 09:16

Super prajitura! O voi incerca si eu

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ananas la gratar cu sos de ciocolata