Floarea soarelui - Cozonac cu mac

de Corinuta in Dulciuri, 22 Apr 2011 | 7985 vizualizari

 

Un cozonac cu mac putin altfel :)
Va ofer cu drag o petala si va doresc sa aveti Sarbatori Fericite alaturi de cei dragi voua!

 

INGREDIENTE

  • Ptr aluat:  
  • 500 g faina
  • 60 g zahar pudra
  • 100 g unt sau margarina
  • 40 g drojdie
  • un praf de sare
  • 2 galbenusuri
  • 250 ml lapte
  • coaja rasa de la o lamaie
  • Ptr. umplutura:
  • 150 g mac
  • 100 g unt sau margarina
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • 1 ou 
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Floarea soarelui - Cozonac cu mac:

Se cerne faina, se amesteca cu zaharul pudra si cu coaja de lamaie. Se freaca galbenusurile cu praful de sare si cu untul topit si racit, apoi se toarna peste faina. Se incalzeste putin laptele, se amesteca cu drojdia si se toarna peste faina. Se framanta toate 20 de minute. Se acopera si se lasa sa se odihneasca pana se pregateste umplutura.


Se macina macul (sau se fierbe in 150 ml de lapte), apoi se amesteca cu 50 g unt la temperatura camerei si cu zaharul vanilinat. Tava de aragaz se tapeteaza cu hartie de copt sau cu unt si se porneste cuptorul la 180 de grade.


Se imparte aluatul in doua. O jumatate se imparte din nou in patru si se intind patru foi rotunde putin mai mici decat tava aragazului. Se unge fiecare foaie cu untul ramas si se suprapun. Se aseaza in tava si cu un cutit ascutit se taie din centrul cercului pana aproape de margini 8 parti egale. Se scot varfurile spre inafara.


Din cealalta jumatate se intinde o foaie dreptunghiulara peste care se pune umplutura de mac si se ruleaza. Se feliaza rulada in fasii de aprox. 1 cm dar nu de tot ca sa ramana legate. Lasam deoparte un capat, apoi asezam rulada in centrul cercului astfel incat feliile sa se suprapuna de jumatate. In mijloc se aseaza capatul crestat putin pe margini.


Se bate bine oul, apoi cu o pensula se unge tot cozonacul. Se da la cuptor jumatate de ora pana se rumeneste frumos.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Floarea soarelui - Cozonac cu mac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

Krystyan Trendy 1

10.05.2014, 02:40

Minunata floarea soarelui

Valclaudia 1

21.06.2014, 23:10

Corinuto, ce bunatate gasesc aici la tine! Gand drag!

Bya Ralu 1

03.04.2015, 15:13

arata super super

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert crema la ceasca
  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulada cu crema de ness si visine

de Rocsi 9

ieri la 19:30

Pastă de ardei kapia copți și fasole boabe

de RODIMUR 5

ieri la 16:31

 Tortellini cu sunca si sos cremos

pe 18.01 la 18:46

RETETA RECOMANDATA
Desert de vara,alternativa pentru inghetata...mai racoros de atat nu se poate