Cheesecake cu mure si ciocolata

de VanessaAli in Prajituri, 20 Aug 2015 | 1214 vizualizari

 

Inca o reteta de vara!
Sau de orice anotimp, daca aveti mure la congelator. Este un cheesecake sanatos si delicios!

 

INGREDIENTE

Pentru crusta:

  • 400g biscuiti
  • 100g unt
  • 100g ciocolata cu lapte

Pentru umplutura:

  • mure (cat sa acopere baza din biscuiti)
  • zahar pentru mure
  • 1kg branza de vaci cremoasa (Pilos)
  • 250g zahar
  • 4 oua

Pentru sosul de mure:

  • cam tot atata mure cata ati folosit la umplutura
  • la fel si zahar
  • 1 lingura amidon
  • 100 ml apa ramasa dupa ce ati spalat murele
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu mure si ciocolata:

Incepem prin a face crusta. Punem ciocolata sa se topeasca la bain-marie si dupa adaugam untul peste. Biscuitii ii bagam in robot si ii maruntim foarte fin.Ii punem intr-un bol si adaugam peste ei ciocolata cu untul (dupa ce s-au racit putin). Amestecam cu o lingura, apoi cu mana.


Tapetam o tava cu hartie de copt (optional). Eu am folosit una dreptunghiulara pentru ca nu am vrut sa iasa ca un tort. Turnam compozitia in ea si o uniformizam, avand grija sa ajunga si pe margine. Murea o spalam si o amestecam cu zahar (putem face asta de la inceput ca sa se mai topeasca). O punem peste biscuiti astfel incat sa acopere cat mai multa suprafata.


Pregatim crema: branza de vaci o mixam cu zaharul si apoi adaugam pe rand cate un ou. Turnam compozitia toata peste mure.


Acum ne ocupam de sos. Murea spalata se stoarce bine si lichidul mov se pastreaza. Se pune pe aragaz (murea) cu zahar si o lasam sa fiarba 2-3 minute. Lichidul il amestecam cu o lingura de amidon si avem grija sa nu ramana cocoloase. Il turnam peste mure si lasam sa mai fiarba cam un minut.


Luam de pe foc si o dam prin sita ca sa nu ramana samburi.Va rezulta un sos putin ingrosat. Il punem alocuri peste branza dupa care, cu o scobitoare, facem cercuri pe suprafata cheesecake-ului.


Urmeaza sa dam tava la cuptorul preincalzit timp de aproximativ 50 de minute.Dupa ce trece acest timp oprim cuptorul si mai lasam cheesecake-ul inauntru pentru o ora. Incercati sa nu-l deschideti in acest timp.


Dupa o ora il puteti scoate, il lasati la racit si dupa il puneti la frigider pentru cel putin o ora.


Stiu, partea cu asteptatul e mai grea, dar cred ca merita, e mult mai bun rece.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu mure si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Rocsi 1

21.08.2015, 21:43

Ce fain!

VanessaAli 1

22.08.2015, 10:35

Mersi Rocsi

mihaelar63 1

27.08.2015, 00:24

Placee !!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura pufoasa cu crema de ciocolata