Desert Tiramisu cu banane

de Meea in Prajituri, 20 Apr 2019 | 2763 vizualizari

 

 Știi deja că îmi plac lucrurile diferite, nu? Dacă tuturor le place să meargă la mare, eu merg la munte. Bine, dacă tuturor le place sa meargă pe o insulă privată, mă resemnez și merg cu ei îți dai seama... ideea este că îmi place să încerc gusturi noi și să schimb puțin rețetele de bază. Desigur, nu subminăm rețeta delicioasă și gustul aparte de Tiramisu clasic, dar putem veni cu câte ceva nou de fiecare dată, nu? Și cum eu nu beau cafea deloc, s-a dovedit a fi rețeta mea favorită de Tiramisu. Crezi că te poți îndrăgosti de această prăjitură dacă nu mai are gust de cafea? POȚI! Dacă nu poți, încerci totuși....

         Îmi place la nebunie gustul bananei amestecată cu cacao și Mascarpone... pișcoturi moi și cremă pufoasă... încerc să îți fac poftă, dar s-a dovedit a fi o capcană. Mi-e poftă mie, rău de tot! Am făcut această delicioșenie de ceva timp, însă doar acum am apucat să o scriu și aici. Nu știu dacă ești la curent cu noutățile, dar recent postez rețetele pe InstaStory pe contul meu de Instagram și mai apoi, când am timp, postez rețetele și aici. Oricum, astăzi îți prezint un preparat ușor de făcut și rapid de făcut și și super delicios pe deasupra! Crezi ca poți cere ceva mai mult? Mă conformez...

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 100 g zahăr
  • 200 ml apă
  • 3 linguri amidon
  • 200 ml frișcă lichidă
  • 250 g Mascarpone
  • Ciocolată tăiată bucățele
  • Pișcoturi
  • Lapte cu cacao
  • 2 banane
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Tiramisu cu banane:

Amestecăm oul, zahărul, apa și amidonul. Punem amestecul pe baie de aburi. După ce compoziția s-a îngroșat ca o budincă o lăsăm la răcit. Mixăm frișca lichidă. La acest pas eu am adăugat o cremă pentru gătit cu cocos. Nu cred că se găsește în România, dar i-a dat un gust aparte. Îți las o poză mai jos să vezi ce am folosit, dar dacă nu ai va ieși perfect și fără! Amestecăm frișcă bătută cu Mascarponele și crema de ou răcită. Punem și câteva bucăți de ciocolată.

 Împărțim crema în două. Asamblăm prăjitura astfel: un strat de pișcoturi înmuiate în lapte cu cacao, jumătate din cremă, bananele tăiate felii, al doilea strat de pișcoturi înmuiate, restul de cremă și pudrăm cu cacao.

 Lăsăm prăjitura la rece câteva ore. Știu că este greu, dar TREBUIE! Spor la treabă!

TIPS-URI

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Tiramisu cu banane" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu biscuiti