Cheesecake cu piersici si zmeura

de Oana in Prajituri, 23 Iul 2012 | 3058 vizualizari

 

Pentru zile calduroase, un desert rapid si racoros, fara coacere!

 

INGREDIENTE

  • 250 biscuiti digestivi
  • 100 g unt topit
  • 500 g ricotta
  • 250 iaurt gras
  • 150 zahar pudra
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 4 piersici mari si coapte
  • 200 g zmeura
  • 2 linguri zahar brun
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu piersici si zmeura:

Biscuitii se macina la robot si se amesteca cu untul topit. Se aseaza intr-o forma cu pereti detasabili si se preseaza bine de tot. Se pune forma la frigider.

Piersicile se curata de coaja si se taie cubulete, apoi se lasa la scurs.

Zmeura se amesteca cu zaharul si se pune la foc, zdrobindu-se bine cu lingura. Se opresc cateva zmeurici pentru decor. Se lasa apoi pe foc mic pana se topeste zaharul, apoi se pune vasul la racit in apa rece. 

Se mixeaza branza ricotta cu zaharul pudra si vanilia pana devine pufoasa, apoi se adauga iaurtul. Se incorporeaza piersicile taiate in crema si se toarna in forma de tort, peste blatul de biscuiti.

Piureul de zmeura se aseaza deasupra si se amesteca usor in crema, la suprafata.   Se lasa prajitura la frigider cateva ore bune, sau peste noapte.

TIPS-URI

1

La crema, se poate folosi si un pliculet de gelatina, dizolvata in prealabil in apa rece, apoi topita. Crema va deveni mai tare la frigider, dar e perfecta si fara :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu piersici si zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

COMENTARII (12)

Sim0na 1

24.07.2012, 10:48

Vai cum arata... DELICIOS!!!

mirela0911 1

24.07.2012, 21:35

Ce deliciune!

gaby_gabytza 1

15.08.2012, 09:16

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert inghetata de vanilie

pe 03.08 la 20:43

Tocana prieteniei

pe 03.08 la 20:34

Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline

de oanapl 7

pe 01.08 la 20:14

Ardei umpluti cu carne de porc

de Caty 1

pe 01.08 la 12:26

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4499 puncte

oanapl

1307 puncte

Rocsi

986 puncte

dantes

754 puncte

abstract01

671 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu capsuni