Islere

de janet in Prajituri, 30 Mar 2010 | 12405 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -400 gr faina alba
  • -250 gr margarina
  • -150 gr miez de nuca prajit si macinat
  • -150 gr zahar pudra
  • -un ou
  • -un praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Islere:

Amestecam faina cu nuca macinata,zaharul pudra si sarea,in mijlocul fainei facem o scobitura , spargem oul si adaugam si margarina topita, amestecam ,ne iese un aluat virtos

Dupa ce am framintat punem aluatul la frigider pentru 20 de minute,apoi intindem o foaie cam de jumatate de deget de groasa si cu un pagarel taiem rondele pe care la coacem la cuptorul de dinainte incins, la foc mediu,cam 20 de min.Cind sint gata le lipim cite doua cu ce fel de crema dorim sau cu gem si le glazuram .Eu le-am umplut cu crema ganache si deasupra am topit ciocolata in care am pus un pic de unt.Sint atit de fragete ,consumate a doua , zi cind s-au mai muiat de la crema!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Islere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

mariac 1

31.03.2010, 18:51

si eu fac

feliciacristea46 1

15.11.2012, 18:36

buneeeeeee !

sorina29 1

29.11.2012, 21:50

arata bine si eu vreau sa le incerc simbata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert - Clafoutis cu cirese
  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert tort Oreo