Desert prajitura albastra

de Constelatialeu in Prajituri, 18 Feb 2022 | 3633 vizualizari

 

Mi-am achizitionat ciocolata cu diverse arome si culori, azi am folosit ciocolata albastra cu aroma de vanilie. Sunt intr-o stare de albastru de Voronet si am zis sa fac eu niste combinatii cu ciocolata, mascarpone, gem de caise si foi de bezea cu nuca si cacao.

 

INGREDIENTE

  • Foi de bezea cu cacao x 3 buc ( cantitatea este pt 1 foaie )- tava 35/25 cm
  • 145 g albus
  • 145 g zahar
  • 40 g cacao
  • un praf de sare
  • 145 g nuca prajita si taiata grosier
  • Crema
  • 500 g mascarpone
  • 200 g ciocolata albastra cu aroma de vanilie
  • 300 g gem de caise
  • 10 g gelatina
  • 300 ml smantana pentru frisca, batuta lejer
  • Glazura
  • ciocolata albastra topita
Portii: 21
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura albastra:

Foi : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Nuca prajita si taiata grosier am amestecat-o cu cacao, apoi am incorporat-o in bezea cu miscari lente de jos in sus. Am tapetat tava cu hartie de copt am intins compozitia in tava, am nivelat-o cat de bine posibil. Am bagat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, am micsorat focul la mediu spre mic si am lasat sa se coaca pana ainceput sa se desprinda de marginile hartiei de copt. Am scos din cuptor si am lasat sa se raceasca bine, apoi am dezlipit hartia de copt. Am procedat la fel de inca doua ori, in total am obtinut 3 foi.

Crema : Gelatina am pus-o la hidratat in apa rece. Am topit ciocolata pe baie de abur si am incorporat-o in crema mascarpone, putin cate putin mixand la viteza mica. Separat am pus gemul sa se infierbante, apoi am tras de pe foc cratita si am adaugat gelatina hidratata, am amestecat energic. Am incorporat gemul in crema de mascarpone si am mixat la viteza mica. La final am incorporat smantana batuta lejer. 

Asamblare : Am folosit o tava cu pereti detasabili pe care am imbracat-o in folie alimentara iar pe margini am pus folie acetata. Am mai taiat un pic din foi pe margini sa intre la fix in tava. Am asezat prima foaie si am intins jumatate din crema, am asezat a doua foaie si am intins restul de crema, deasupra am pus a treia foaie, fiind foi de bezea trebuie lucrat cu atentie ca sunt mai fragile. Am dat tava la frigider pana a doua zi cand am portionat prajitura. Am taiat marginile, alea-s cele mai bine, apoi am impartit prajitura in 21 de bucati aproximativ egale. Am glazurat cu ciocolata topita amestecata cu un pic de ulei. Cam asa sta treaba cu prajitura albastra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura albastra" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

mirela0911 1

20.02.2022, 10:10

Apetisanta rau prajitura asta albastra!

Gherca Daniela 1

20.02.2022, 12:52

delicioasa, nici nu conteaza culoarea, prajitura sa fie!

Rocsi 1

20.02.2022, 20:43

Vin si eu la o prajitura!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema mascarpone si vanilie