Prajitura cu piersici si crumble

de alilianaa in Prajituri, 8 Sep 2013 | 833 vizualizari

 

... pentru ca zi de Praznic si avem un sarbatorit in casa....
...pentru ca am vazut atatea tarte ispititoare...
...pentru mirosul a ajuns si pana la mine...
...pentru ca e vremea piersicilor...

 

INGREDIENTE

  • 100 g unt
  • 2 oua
  • 2 cani si jumatate de faina plus 3 linguri faina
  • 80-100 ml apa minerala
  • 10 piersici
  • esenta de vanilie
  • 4 linguri zahar plus alte 3 linguri
  • un praf de copt
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu piersici si crumble:

Untul se freaca bine cu zaharul pana rezulta o crema. Peste acesta se pun ouale, se amesteca. Se adauga apa minerala, vanilia, se amesteca,  si la final faina. Rezulta un aluat care nu curge si poate fi intins si cu mana ( oleaca lipicios). Din acest aluat am oprit o bucata ( marimea unei mingi de tenis de camp- na! ca n-am gasit alta comparatie ) peste care am adaugat alte trei linguri faina si l-am pus la rece.

Aluatul l-am asezat intr-un vas de yenna tapetat cu faina. Am pus piersicile taiate bucati. Peste piersici am pus  3 linguri zahar si am stropit cu esenta vanilie. Peste piersici am pus crumble- un aluat mai sfaramicios ( aluat dat pe razatoatea mare)

Am pus la copt cca 30 minute si este frumos rumenita. 

Se pudreaza cu zahar... pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu piersici si crumble" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu piersici si crumble-0
Prajitura cu piersici si crumble-1
Prajitura cu piersici si crumble-2

COMENTARII (28)

Rux

Rux 1

08.09.2013, 23:06

O adoooor! Minunata draga mea! La multi Ani fetitei tale scumpe

alilianaa

alilianaa 1

09.09.2013, 07:39

Dia, multumesc frumos ...si multumesc si pentru urare, asemenea si tie!

alilianaa

alilianaa 1

09.09.2013, 07:40

Ruxy, multumesc ....multumesc de urare, asemenea si tie!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!