Prajitura cu caramel de lamaie

de _Alina_ in Prajituri, 28 Iun 2014 | 2325 vizualizari

 

Prajitura cu caramel de lamaie a aparut din greseala. :)) Am vrut sa fac o crema de lamaie ca la negresa cu crema de lamaie, numai ca am uitat oala pe foc si zaharul s-a caramelizat (putin cam tare:)).

 

INGREDIENTE

  • Caramel lamaie
  • 5 lg cu varf zahar
  • zeama de la o lamaie
  • coaja de la o lamaie
  • 50ml apa
  • 120 g smantana lichida
  • Blat
  • 8 oua medii (de tara am folosit eu)
  • 13 lg zahar
  • 9 lg faina de grau
  • 4 lg cu varf fulgi nuca de cocos
  • 5 g praf de copt
  • un praf de sare
  • caramelul de lamaie (200 g)
  • Decor:
  • 200 g smantana lichida (30% grasime - Pilos)
  • 1 lgt zahar
  • cateva capsune
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu caramel de lamaie:

Caramel de lamaie:


1. Pune zeama de lamaie impreuna cu apa si zaharul intr-un vas pe foc mic. Amesteca si lasa pana cand siropul format este gros si capata culoare maro.


2. Opreste focul, adauga smantana lichida (ai grija sa stai departe de cratita deoarece sar stropi fierbinti si te poti rani) si coaja de lamaie, amesteca si lasa la racit.


Blat:


1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.


2. Separa albusurile de galbenusurile a 6 oua.


3. Intr-un vas pune galbenusurile si cele 2 oua intregi si mixeaza-le (la viteza mare) impreuna cu 3 lg zahar pana cand se deschid la culoare si formeaza spuma. Adauga caramelul si faina amestecata cu praful de copt, si mixeaza bine pana la inglobarea totala a acestora.


4. Mixeaza albusurile spuma cu praful de sare. Adauga restul de zahar (10 lg) mixeaza pana cand spuma devine lucioasa, iar zaharul este complet dizolvat.


5. Toarna compozitia cu galbenusuri si caramel peste albusurile spuma si inglobeaz-o incet, cu o spatula, cu miscari circulare, de sus in jos. Adauga nuca de cocos si inglobeaz-o cu spatula/lingura prin miscari fine.


6. Pune compozitia intr-o tava (32x22 cm) tapetata cu hartie de copt si introdu in cuptor, pe raftul din mijloc pentru 25-30 minute (depinde de cuptor - al meu e electric cu posibilitate de incazire atat superioara catsi inferioara), sau pana cand trece testul scobitorii (introdu o scobitoare in blat, daca iese curata => balt copt, iar daca este lipicioasa, mai lasa prajitura in cuptor sub stricta supraveghere :)


7. Dupa ce s-a copt, o scoti din cuptor, o lasi la racit si mai apoi o portionezi dupa preferinta.


Decor:


Mixezi smantana lichida cu o lingurita de zahar, o pui intr-un pos cu varf stea si decorezi fiecare prajiturica, apoi finisezi cu o felie de capsuna.

 

TIPS-URI

1

daca nu vrei sa te complici preparand caramelul, poti folosi unul din comert si adaugi coaja de lamaie in compozitia pentru blat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu caramel de lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

mirela0911 1

30.06.2014, 14:57

super arata!

robert_badica 1

01.07.2014, 08:04

Bya Ralu 1

16.05.2017, 21:16

ce super

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Snickers Bars