Prajitura cu mere

de khryss18 in Prajituri, 20 Feb 2014 | 1331 vizualizari

 

este foarte bune si ori de cate ori am ocazia o pregatesc impreuna cu sotul meu. :) este o reteta simpla si la indemana oricui

 

INGREDIENTE

  • 9 oua
  • 1 cana zahar sau cat de dulce vrei sa fie
  • 2 pachete de biscuiti(mari si dulci)
  • 5-6 mere mari
  • scortisoara
  • esenta de migdale ,lamaie sau vanilie (eu pun de migdale)
  • 200 g ulei
  • faina cat pentru o coca de chec
  • zahar vanilat
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

Se prepara o coca ca cea de pandispan: se bat albusurile spuma impreuna cu zaharul,se adauga galbenusurile cu uleiul amestecate rand pe rand ,faina, esenta,zaharul vanilat.


Separat se dau pe razatoare merele cu tot cu coaja si se amesteca cu zahar dupa cum vrea fiecare sa fie mai dulce sau mai acrisor si cu scortisoara, se lasa 10 min. sa se odihneasca pt a lasa zeama.


Biscuitii se zdrobesc marunt si se aseaza in tava ca un strat fara ca tava sa fie unsa, apoi se aseaza stratul de mere fara sa le stoarcem de zeama si in timp ce intindem peste biscuiti apasam pt a intra zeama in acestia apoi turnam coca si dam la cuptor pt 30 min. la 150 grade daca e cuptor electric si la foc normal daca aveti cuptor cu falacara.


Se scoate tava cand e gata si se lasa la racit dupa care se taie in functie de preferinte si se pudreaza cu zaharul pudra.


(cand se taie se intoarce cu parte de biscuiti in sus)


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Bunica 1

18.07.2014, 09:10

La multi ani!

Mihaela11_jo 1

18.07.2014, 22:24

La Multi Ani!

mihaelar63 1

18.07.2017, 20:22

La multi ani , Cristina !!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă de legume pasate, cu ceapă roșie și crutoane

de RODIMUR 5

ieri la 22:51

Poale-n brau

de RuxyRux 9

ieri la 21:41

Mamaliga in straturi cu oua

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu blat de biscuiti, mere si crema de vanilie