Cornuri cu ciocolata

de anne in Prajituri, 11 Noi 2011 | 3681 vizualizari

 

Este un desert destul de usor de facut. Pentru mine este prima data cand fac personal dar am mancat de multe ori cornuri cu ciocolata facute de mama mea ....de altfel este unul din deserturile copilariei mele:)

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 200 gr zahar
  • 1 lingurita sare
  • 300 ml lapte
  • 200 ml ulei
  • 2 plicuri drojdie uscata(pentru 1 kg de faina)
  • 1 praf de copt
  • 1 kg faina
  • o lg de miere
  • nuca de cocos
  • 3 sau 4 lg de cacao alimentara
  • finetti
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu ciocolata:

Se bat cele 3 oua cu mixerul dupa care se adauga pe rand zaharul, laptele caldut, uleiul, drojdia si praful de copt amestecandu-se bine de fiecare data.


Dupa ce se adauga aceste ingrediente lasam compozitia la crescut timp de o ora,( la caldut.)


Dupa ce a crescut adaugam faina, pe rand, amestecand bine pana ce se obtine aluatul.


Aluatul rezultat se imparte in doua parti egale; o parte ramane asa iar in a doua parte se adauga 3 sau 4 lg de cacao amestecata cu putin lapte caldut si se framanta pana ce se obtine o coca de culoare maro


Facem o foaie din aluatul galben peste care adaugam o foaie din aluatul maro si taiem in fasii lungi. Din aceste fasii facem apoi trinughiuri(ca la cornulete) si le umplem cu ciocolata. Eu am folosit finetti.


Se fac toate cornuletele, se pun in tava pregatita in prealabil si se dau la cuptor la foc potrivit cam 30 min.


Dupa ce sunt gata, se scot din cuptor se da pe deasupra cu miere de albine si se adauga nuca de cocos peste ele.


Sunt foarte delicioase si destul de usor de facut. Eu am facut pentru prima data si au iesit foarte bune. :))


Pofta buna!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T810E

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

danakarin 1

12.11.2011, 07:04

bravo!

anne 1

12.11.2011, 21:44

multumesc

gaby_gabytza 1

15.11.2011, 18:28

place

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crap crocant-picant  cu garam marsala

ieri la 20:43

Madlene cu lamaie si coacaze

de katty 5

ieri la 18:37

Cornulete cu branza, nuca si scortisoara

de katty 5

ieri la 18:17

Friptura de miel cu tarhon

de katty 5

ieri la 18:13

RETETA RECOMANDATA
Cornuri cu ciocolata