Cornuri cu ciocolata

de anne in Prajituri, 11 Noi 2011 | 3375 vizualizari

 

Este un desert destul de usor de facut. Pentru mine este prima data cand fac personal dar am mancat de multe ori cornuri cu ciocolata facute de mama mea ....de altfel este unul din deserturile copilariei mele:)

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 200 gr zahar
  • 1 lingurita sare
  • 300 ml lapte
  • 200 ml ulei
  • 2 plicuri drojdie uscata(pentru 1 kg de faina)
  • 1 praf de copt
  • 1 kg faina
  • o lg de miere
  • nuca de cocos
  • 3 sau 4 lg de cacao alimentara
  • finetti
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu ciocolata:

Se bat cele 3 oua cu mixerul dupa care se adauga pe rand zaharul, laptele caldut, uleiul, drojdia si praful de copt amestecandu-se bine de fiecare data.

Dupa ce se adauga aceste ingrediente lasam compozitia la crescut timp de o ora,( la caldut.)

Dupa ce a crescut adaugam faina, pe rand, amestecand bine pana ce se obtine aluatul.

Aluatul rezultat se imparte in doua parti egale; o parte ramane asa iar in  a doua parte se adauga 3 sau 4 lg de cacao amestecata cu putin lapte caldut si se framanta pana ce se obtine o coca de culoare maro

Facem o foaie din aluatul galben peste care adaugam o foaie din aluatul maro si taiem in fasii lungi. Din aceste fasii facem apoi trinughiuri(ca la cornulete) si le umplem cu ciocolata. Eu am folosit finetti.

Se fac toate cornuletele, se pun in tava pregatita in prealabil si se dau la cuptor la foc potrivit cam 30 min.

Dupa ce sunt gata, se scot din cuptor se da pe deasupra cu miere de albine si se adauga nuca de cocos peste ele.

Sunt foarte delicioase si destul de usor de facut. Eu am facut pentru prima data si au iesit foarte  bune. :))

Pofta buna!!

 

COMENTARII (18)

danakarin

danakarin 1

12.11.2011, 07:04

bravo!

anne

anne 1

12.11.2011, 21:44

multumesc

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

15.11.2011, 18:28

place

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!