Ciocolata de casa cu nesquik si alune de padure

de anca_rm in Prajituri, 5 Oct 2015 | 1643 vizualizari

 

Cui nu-i place ciocolata de casa ? Eu o ador si de aceea o fac in diverse combinatii si cu diverse arome. De data asta am folosit nesquik si alune de padure.

 

INGREDIENTE

  • -125 ml apa
  • -150 gr unt nesarat
  • -350 gr lapte praf
  • -5 linguri nesquik
  • -120 gr zahar
  • -100 gr alune de padure
  • -5 ml esenta migdale/rom/vanilie
  • -2 foi napolitana
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolata de casa cu nesquik si alune de padure:

Punem apa cu zaharul pe foc si il lasam sa fiarba cam 10 minute pana cand se face ca si un sirop, mai gros si lipicios. Adaugam esenta dorita.


Luam siropul de pe foc, adaugam untul taiat cubulete si amestecam foarte bine pana se topeste tot .


Cernem laptele praf si il amestecam cu nesquik.


Alunele le prajim intr-o tigaie, coaja alunelor se va desprinde de pe ele. Le lasam la racit.


Turnam siropul peste ingredientele uscate si amestecam bine sa nu ramana cocoloase.


Adaugam alunele si omogenizam.


Pregatim doua foi de napolitana. Pe o folie punem o foaie, turnam ciocolata, nivelam si acoperim cu cealalta foaie. Apasam foaia, invelim in folie tot si punem la frigider cu un fund de lemn sau o tava umpluta peste ca sa nu se desprinda foaia de napolitana pusa deasupra.


Trebuie tinuta la rece cel putin 3 ore inainte de a fi taiata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata de casa cu nesquik si alune de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Camelya 1

06.10.2015, 12:21

Bya Ralu 1

06.10.2015, 14:00

Rocsi 1

06.10.2015, 20:39

Ciocolata de casa, mmmmmm

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu crema de branza si fineti

de GeorgiG 5

ieri la 15:31

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

pe 22.07 la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

pe 22.07 la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

pe 22.07 la 20:49

RETETA RECOMANDATA
Ciocolata de casa cu biscuiti si crantz de nuci