Ciocolata de casa cu nesquik si alune de padure

de anca_rm in Prajituri, 5 Oct 2015 | 4510 vizualizari

 

Cui nu-i place ciocolata de casa ? Eu o ador si de aceea o fac in diverse combinatii si cu diverse arome. De data asta am folosit nesquik si alune de padure.

 

INGREDIENTE

  • -125 ml apa
  • -150 gr unt nesarat
  • -350 gr lapte praf
  • -5 linguri nesquik
  • -120 gr zahar
  • -100 gr alune de padure
  • -5 ml esenta migdale/rom/vanilie
  • -2 foi napolitana
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolata de casa cu nesquik si alune de padure:

Punem apa cu zaharul  pe foc si il lasam sa fiarba cam 10 minute  pana cand se face ca si un sirop, mai gros si lipicios. Adaugam esenta dorita.

Luam siropul de pe foc, adaugam untul taiat cubulete si amestecam foarte bine pana se topeste tot .

Cernem laptele praf si il amestecam cu nesquik.

Alunele le prajim intr-o tigaie, coaja alunelor se va desprinde de pe ele. Le lasam la racit.

Turnam siropul peste ingredientele uscate si amestecam bine sa nu ramana cocoloase.

Adaugam alunele si omogenizam.

Pregatim doua foi de napolitana. Pe o folie punem o foaie, turnam ciocolata, nivelam si acoperim cu cealalta foaie. Apasam foaia, invelim in folie tot si punem la frigider cu un fund de lemn sau o tava umpluta peste ca sa nu se desprinda foaia de napolitana pusa deasupra.

Trebuie tinuta la rece cel putin 3 ore inainte de a fi taiata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata de casa cu nesquik si alune de padure" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciocolata de casa