Cheesecake cu portocala confiata

de MyCookingLife in Prajituri, 29 Iul 2011 | 10680 vizualizari

 

Cheesecake cu portocale este o prajitura fina, cu care impresionezi si cel mai mofturos invitat! ;)

 

INGREDIENTE

  • Topping (portocala confiata):
  • 1 portocala mare (cu coaja subtire)
  • 1 cana de zahar
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 2 linguri zeama de portocala
  • 3/4 cani apa
  • Cheesecake:
  • 1 1/4 cani biscuiti graham macinati
  • 3 linguri unt topit
  • 680 g crema de branza (sau urda) la temperatura camerei
  • 3/4 cesti zahar
  • 4 oua mari, la temperatura camerei
  • 4 linguri faina
  • 1/2 cana smantana
  • 1 lingura lichior portocale (sau 2 linguri vanilie)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu portocala confiata:

Topping:
Se confiaza portocala astfel: Se taie portocala rondele subtiri. Se pune pe foc apa si zaharul, pana ce dau in clocot, apoi se adauga feliile de portocala, zeama de lamaie si cea de portocala. Se fierb 10-12 minute, pana siropul incepe sa se inchege, iar partea alba a cojii de portocala se coloreaza usor. Se lasa sa se raceasca.


Cheesecake:
Se amesteca biscuitii macinati cu untul topit, apoi se intind intr-o tava cu fundul detasabil si se apasa bine, intinzandu-se uniform pe fundul tavii si pe marginile verticale cam 2-3 cm.
Separat, se bate branza cu zaharul, pana se omogenizeaza. Apoi, se adauga ouale, unul cate unul, batandu-se bine dupa fiecare ou. Se incorporeaza faina, smantana si lichiorul. Se pune peste crusta din tava.
Se coace la foc potrivit, timp de 60-70 minute, pana ce marginile se desprind atunci cand “scuturam” usor tava si suprafata devine ferma. Se lasa sa se raceasca complet si se da la rece pentru cel putin 2-3 ore. Se aseaza deasupra feliile de portocala, scurse foarte bine. Siropul ramas, se mai fierbe 1-3 minute, pana devine aramiu, apoi, dupa ce s-a racit, se unge prajitura.

TIPS-URI

1

Se serveste rece.

2

Poate fi pastrata in frigider maxim 2-3 zile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu portocala confiata" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu gem si zmeura