Cheesecake cu portocala si sos de ananas

de Rocsi in Prajituri, 16 Noi 2016 | 575 vizualizari

 

Nu sunt eu adepta cheesecake-urilor coapte, desi am mai incercat o data, acum multi ani sa fac si nu mi s-a parut prea interesant, nu facusem combinatia corecta, nu prea stiam eu atunci prea multe. Zilele astea imi doream sa fac un cheesecake cu ananas, ca aveam cam tot ce imi trebuie. Initial am zis ca pun ananas in compozitia de branza, apoi m-am razgandit si am ales sa fac un sos cu ananas si pot sa spun ca, a fost cea mai minunata alegere. S-au combinat atat de perfect cheesecake-ul cu sosul, ca vreau sa repet reteta curand. Super, super bun este, nu ma asteptam sa ma incante atat de mult!

 

INGREDIENTE

  • Pentru cheesecake:
  • 150 gr biscuiti simpli
  • 80 gr unt
  • 270 gr branza de vaci
  • 150 gr crema de branza
  • 3 linguri smantana
  • 3 oua
  • 4 linguri zahar
  • 40 gr ciocolata alba
  • 2 lingurite vanilie
  • coaja rasa de portocala

Pentru sos:

  • 200 gr ananas rondele din compot
  • 300 ml zeama de compot de ananas (eu am avut doar 250 ml si am completat cu apa pana la 300 ml)
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita amidon
  • 1 lingura coaja rasa de portocala
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu portocala si sos de ananas:

Cheesecake-ul:

Biscuitii ii punem in robot si ii macinam.

Untul il topim pe baie de aburi.

Amestecam biscuitii macinati cu untul topit.


Luam o tava potrivita de chec, punem compozitia cu biscuiti, o presam bine cu mainile de fundul tavii, nu si pe laterale.

Branza de vaci o punem intr-un bol cu creama de branza, smantana si le mixam bine.

Adaugam ouale, zaharul, le incorporam.

La final adaugam ciocolata alba taiata bucatele, vanilia si coaja rasa de portocala. Amestecam bine totul.


Aceasta compozitie o turnam peste baza de biscuiti.

Introducem cheesecake-ul in cuptorul incins, undeva la 160 de grade, pentru 50-60 de minute. Facem testul cu scobitoarea dupa circa 45 de minute, sa vedem cat mai trebuie copt.


Cand este gata, il scoatem din cuptor, il lasam sa se raceaca, apoi il dam la frigider 2-3 ore.

Sosul:

Rondelele de ananas le taiem cubulete.

Intr-o cratita punem zaharul si il lasam sa se caramelizeze.

Adaugam zeama de compot, bucatile de ananas si lasam sa fiarba totul la foc potrivit, cam 7-8 minute, timp in care mai amestecam.

La final dizolvam amidonul cu doua linguri de apa rece, il turnam peste sos, amestecam pana se ingroasa putin. Nu va asteptati sa se ingroase ca o budinca.

Luam sosul de pe foc, adaugam coaja rasa de portocala, il lasam sa se racoreasca cat sa fie caldut.


Scoatem cheesecake-ul de la frigider, turnam sos peste el, il decoram cu frunzulite de menta, apoi taiem si servim.

Noi am mai pus sos si dupa ce am taiat felii, ca am avut de unde.

Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu portocala si sos de ananas" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Rocsi 1

19.11.2016, 21:13

Multumesc Daniela!

noiinbucatarie 1

20.11.2016, 20:53

Rocsi 1

21.11.2016, 11:29

Rahela

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Gogonele murate in saramura
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cheesecake OREO