Cheesecake cu rom si cafea

de BakeUpArtist in Dulciuri, 10 Dec 2016 | 5659 vizualizari

 

În preajma sărbătorilor, îmi place mult să prajituresc, ca oricui. Astăzi am făcut un cheesecake foarte aromat, care să țină de cald pe vremea asta, alături de un cappuccino sau un ceai fierbinte.  

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 150 g biscuiti digestivi
  • 50 g unt
  • 1 lingura zahar pudra
  • Cheesecake
  • 250 g crema de branza
  • 150 ml smantana lichida
  • 3 linguri zahar pudra
  • 1 lingura cacao
  • 1 plic ness
  • 100 ml rom
  • 70 ml cafea preparata
  • 2 oua
  • 3-4 linguri faina
  • Ganache de ciocolata
  • 100 g ciocolata 55% cacao
  • 50 ml smantana lichida
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu rom si cafea:

Blat

 Se sfărâmă biscuiții și se amestecă cu zahărul pudră și cu untul topit. Se amestecă bine și se presează pe tava de copt (am folosit o tavă cu pereți detașabili de 16 cm). Se coace simplu 10 minute.

 Cheesecake

  Se mixează brânza cu zahărul până se încorporează. Separat, se amestecă cafeaua cu romul și se adaugă apoi peste brânză. Se adaugă și smântâna lichidă, ouăle, cacao, și se mixează bine.  Apoi, adăugați făina treptat, și mixați până este incorporată complet. Coaceți cheesecake-ul la foc mediu pentru aproximativ 25 de minute; folosiți testul scobitorii.

Pentru a evita crăparea acestuia, așezați o cratiță cu apă sub tava cu prăjitura. 

Ganache de ciocolată

  Topiți ciocolata pe baie de aburi. Când s-a topit, adăugați smântâna lichidă și amestecați energic până se încorporează. Trebuie să capete o textură fină și lucioasă. 

Decorați cheesecake-ul răcit.

TIPS-URI

1

Puneti o cratita cu apa sub cheesecake in cuptor, pentru a evita craparea acestuia la coacere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu rom si cafea" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu gelatina de rodii