Cheesecake cu sos de capsuni - reteta nr.200!

de Angelina_Elena in Prajituri, 6 Apr 2013 | 7365 vizualizari

 

Iata-ma ajunsa la reteta cu numarul 200! Vreau sa va spun cat de mult ma bucur ca in urma cu 1 an si 9 luni am intrat in frumoasa comunitate a bucatarasilor veseli, priceputi si frumosi! Imi sunteti tare dragi, ma bucur ca existati si ca faceti parte din viata mea!:X Pentru reteta m-am inspirat de la Teo(´s kitchen), e cel mai delicios si cremos cheescake mancat vreodata de mine!:X

 

INGREDIENTE

  • 1 foaie de placinta
Umplutura:
  • 700 g crema de branza(gen Philadephia)
  • 250 g zahar
  • 200 ml frisca lichida
  • 4 oua
  • 2 linguri cu varf de faina
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 praf de sare
Sos de capsuni:
  • 500 g capsuni
  • 4 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu sos de capsuni - reteta nr.200!:

Crema de branza de la temperatura camerei o punem intr-un vas si o mixam pana devine spumoasa.

Adaugam apoi zaharul, sarea si mixam bine.Incorporam apoi faina, iar la final smantana.

Dupa ce smantana este bine incorporata, adaugam rand pe rand cate un ou, amestecand bine dupa fiecare.

Intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt si putin ulei, asezam foaia de aluat, apoi turnam compozitia de branza.

Dam tava la cuptorul preincalzit pana cand cheesecake-ul nostru face o crusta aurie(posibil sa crape putin ca si al meu).

Dupa ce s-a racit se da la frigider.

Sos de capsuni: Spalam capsunile si le taiem cubulete.

Le punem intr-o cratita, adaugam zaharul peste ele si le lasam sa fiarba la foc mic, pana obtinem un sos.

Eu am pus sos pe fiecare bucata de cheesecake in parte.

Un adevarat deliciu!

Sa aveti pofta!

TIPS-URI

1

In locul capsunilor putem sa folosim afine, zmeura sau cirese.

2

In cuptor cheesecake-ul se umfla, iar cand se raceste se lasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu sos de capsuni - reteta nr.200!" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu oreo si capsuni