Cheesecake cu topping de zmeura

de Oana in Prajituri, 22 Noi 2010 | 7992 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g branza de vaci
  • 100 ml lapte
  • 3 oua mari
  • 50 g unt
  • 50 g zahar
  • un plic de pudding cu ciocolata dr. oetker
  • o mana de stafide aurii
  • o lingura cu esenta de rom
  • 500 g zmeura congelata
  • un plic jeleu dr.oetker
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu topping de zmeura:

Se dezgheata zmeura si se pune la scurs intr-o strecuratoare, iar siropul lasat se pune deoparte. Se spala stafidele, se oparesc cu apa fiarta, se scurg si se toarna romul peste ele. Se topeste untul, Se separa ouale. Se bat galbenusurile cu untul topit si racit si cu zaharul. Se incorporeaza branza de vaci si laptele. Se adauga praful de budinca. Se bat albusurile spuma. Se adauga stafidele in crema de branza si apoi albusurile, amestecand cu o lingura de sus in jos pana se incorporeaza complet. Se unge o forma rotunda cu pereti detasabili cu unt si se toarna compozitia, se coace la foc mic pana se incheaga bine.

Se scoate cheesecake-ul si se lasa la racit in forma. Se presara apoi deasupra zmeura scursa bine. Din siropul de zmeura se prepara glazura, amestecand praful cu 2 linguri de zahar si cca 200 ml sirop de zmeura. Se incalzeste pe foc un minut si apoi se toarna peste zmeura. Se pune forma la rece cel putin o ora. Se poate servi si cu frisca deasupra.

TIPS-URI

1

In loc de praf de budinca se poate folosi frisca lichida si ciocolata topita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu topping de zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

MotanLaOale 1

23.11.2010, 12:53

Corinuta 1

23.11.2010, 20:18

Interesant arata! nici nu zici ca-i cheesecake!

Oana 1

24.11.2010, 22:27

Ma bucur mult ca va place, multumesc pentru comentarii Cate o felie virtuala la toata lumea

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri decorative trase in ciocolata alba cu cocos