Cheesecake cu topping de zmeura

de Oana in Prajituri, 22 Noi 2010 | 3965 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g branza de vaci
  • 100 ml lapte
  • 3 oua mari
  • 50 g unt
  • 50 g zahar
  • un plic de pudding cu ciocolata dr. oetker
  • o mana de stafide aurii
  • o lingura cu esenta de rom
  • 500 g zmeura congelata
  • un plic jeleu dr.oetker
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu topping de zmeura:

Se dezgheata zmeura si se pune la scurs intr-o strecuratoare, iar siropul lasat se pune deoparte. Se spala stafidele, se oparesc cu apa fiarta, se scurg si se toarna romul peste ele. Se topeste untul, Se separa ouale. Se bat galbenusurile cu untul topit si racit si cu zaharul. Se incorporeaza branza de vaci si laptele. Se adauga praful de budinca. Se bat albusurile spuma. Se adauga stafidele in crema de branza si apoi albusurile, amestecand cu o lingura de sus in jos pana se incorporeaza complet. Se unge o forma rotunda cu pereti detasabili cu unt si se toarna compozitia, se coace la foc mic pana se incheaga bine.


Se scoate cheesecake-ul si se lasa la racit in forma. Se presara apoi deasupra zmeura scursa bine. Din siropul de zmeura se prepara glazura, amestecand praful cu 2 linguri de zahar si cca 200 ml sirop de zmeura. Se incalzeste pe foc un minut si apoi se toarna peste zmeura. Se pune forma la rece cel putin o ora. Se poate servi si cu frisca deasupra.

 

TIPS-URI

1

In loc de praf de budinca se poate folosi frisca lichida si ciocolata topita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu topping de zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

MotanLaOale 1

23.11.2010, 12:53

Corinuta 1

23.11.2010, 20:18

Interesant arata! nici nu zici ca-i cheesecake!

Oana 1

24.11.2010, 22:27

Ma bucur mult ca va place, multumesc pentru comentarii Cate o felie virtuala la toata lumea

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi de napolitana