Cheesecake cu unt de arahide si banane

de Oana in Prajituri, 2 Iun 2013 | 5208 vizualizari

 

Dupa reteta lui Cristi Roman, o aveam trecuta la favorite de muuult si acum i-a venit randul :)

 

INGREDIENTE

  • 250 g biscuiti cu unt
  • 100 g unt topit
  • 500 g branza dulce de vaci
  • 250 g mascarpone
  • 150 g unt de arahide
  • 100 g zahar brun
  • 3 oua
  • vanilie
  • Pentru decor:
  • 2 banane
  • 1 ciocolata cu lapte
  • 100ml frisca lichida
  • 20 g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu unt de arahide si banane:

Biscuitii se maruntesc la robot. Se amesteca cu untul topit si se preseaza bine intr-o tava de tort cu pereti detasabili. Se pune la rece pana se pregateste umplutura.


Se amesteca la robot branza dulce cu mascarpone, ouale, zaharul, untul de arahide si vanilia. Se mixeaza bine pana amestecul devine cremos. Se rastoarna compozitia peste biscuiti si se coace in cuptorul incins in prealabil, la foc mediu, pana se incheaga bine compozitia si se rumeneste usor deasupra.


Se scoate tava si se lasa la racit 15- 20 de minute. Se taie bananele rondele putin pe diagonala si se asaza deasupra cheesecake-ului. Se pregateste toppingul. Intr-o craticioara se topeste ciocolata cu frisca si untul, amestecand usor. Se toarna apoi peste banane si se lasa la racit. Cand cheesecake-ul este rece se pune la frigider 2-3 ore inainte de a se taia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu unt de arahide si banane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Bya Ralu 1

02.06.2013, 20:49

Sim0na 1

03.06.2013, 11:06

delicioasa combinatia!

epurasha2bb 1

04.07.2013, 17:58

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4328 puncte

Mitinita

4091 puncte

Gherca Daniela

3906 puncte

Rocsi

3502 puncte

katty

3243 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
"INDIENELE" mele cu frisca