Cheesecake la rece cu dulceaţă de dovleac

de gaby_duceag in Prajituri, 24 Mai 2012 | 3822 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat de biscuiţi
  • 300 gr biscuiti măcinaţi
  • 180 gr unt
  • 100 gr ciocolată cu lapte
  • Crema
  • 350 gr brânză de vaci
  • 3 linguri iaurt de casă
  • 2-3 linguri miere (gustaţi întâi şi adăugaţi dupa preferinte)
  • 100 gr ciocolată albă, rasă
  • 20 gr gelatină
  • 450 ml frişcă îndulcită
  • Topping
  • dulceată de dovleac
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake la rece cu dulceaţă de dovleac:

Blat.


Topim untul şi-l amestecăm cu biscuiţii măcinaţi si ciocolata rasă. Pregatim o formă pentru tort cu pereţi detaşabili, ungem fundul formei cu unt şi repartizăm uniform compoziţia rezultată (ridicăm puţin şi pe pereţii formei) apăsând uşor cu mâna sau cu o lingură , până obtinem o bază legată, uniformă. Dăm la rece cât timp ne ocupam de cremă.


Mixăm frişca. Într-un bol punem brănza, mierea si iaurtul. Le mixăm până obţinem un amestec cremos. Adaugăm frişca şi ciocolata rasă şi omogenizăm. Punem gelatina la hidratat în câteva linguri de apă rece. O lăsăm timp de 10 minute după care mai adăugăm 4 linguri de apă şi punem vasul pe foc mic. Amestecăm până la diluare având grijă SĂ NU FIERBEM! ci doar să diluăm gelatina care prin fierbere şi-ar pierde proprietăţile.


Răcim uşor şi când e doar căldută o adăugăm peste cremă omogenizând amestecul. Scoatem baza de biscuiţi de la rece, turnam crema şi nivelăm.

Dăm la rece pentru cel puţin 4 ore (putem lăsa şi peste noapte). Scoatem tava, întindem un strat uniform de dulceaţă, scoatem inelul şi servim.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake la rece cu dulceaţă de dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

mena29 1

29.05.2012, 07:06

Toamna07 1

31.05.2012, 11:33

Dulceata de dovleac cu cheesecake?! Pot sa gust din dulceata , macar ?

Bya Ralu 1

27.01.2013, 23:19

yammy

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Zucchini in crusta de pesmet cu parmezan

de Adi 4

la 13:59

Șarlota Diplomat, cu portocale

de RODIMUR 5

la 00:30

Tort de ciocolată şi cafea cu glazură oglindă

de Ancutsa 5

ieri la 23:27

Biscuiti vitralii

ieri la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura nemteasca cu coacaze rosii