Chef de joaca - Bruschettine vesele

de klausenburger_adica Lacrima in Aperitive / Garnituri, 24 Iul 2009 | 5137 vizualizari

 

Vara! In sfarsit vara! Caldura e frumoasa chiar si sufocanta, cu conditia sa nu te bronzeze asfaltul, ci soarele, undeva pe iarba, langa un râu daca se poate. Ma insotiti intr-o mini-vacanta fie ea si virtuala?

Cu putin timp in urma am fost pe Valea Ierii. Copil fiind, cu tatal meu bantuiam Romania, iar unul dintre locurile lui favorite era Valea Ierii. E un loc frumos. M-am intors pe Valea Ierii, de aceasta data fara tatal meu. Timpul pare a se fi oprit in loc in munti. Si totusi...

De cativa ani, o familie de tineri romani, intorsi din Spania (daca am retinut eu bine povestea lor) au ridicat aici o pensiune superba. Locul e nemaipomenit. Drumul lasa de dorit pe alocuri, preturile sunt putin piperate, dar una peste alta merita efortul de a ajunge pana sus in Valea Ierii la pensiunea lor, la 45 km sud de Cluj.

Oamenii acestia tineri care sunt managerii pensiunii si sunt si cei care muncesc din greu acolo si cele doua fetite superbe pe care le au, munca lor si ceea ce au realizat m-au inspirat. Si am creat un platou la fel de colorat ca si imaginile pe care le-am admirat si pe viu dar si pe pagina lor de internet. E un platou rece, exotic, proaspat, care nu va tine prea mult in bucatarie si care insa e satios.

 

INGREDIENTE

  • 5 felii de paine de casa neagra, sau toast
  • 3 catei de usturoi
  • 2 rosii proaspete
  • 300 gr branza telemea
  • 200 gr branza feta
  • 150 gr unt
  • piper negru, piper alb
  • boia, nuca macinata, marar taiat marunt + pentru decor
Portii: 25
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chef de joaca - Bruschettine vesele:

1. Prajiti feliile de paine in toaster, foarte putin, cat sa primeasca o culoare usor aurie. Taiati-le in patrate de 4x4 cm si ungeti-le cu putin ulei de masline, usturoi zdrobit. Asezati de-asupra feliile de rosii, taiate subtire.
2. Radeti branza marunt si amestecati-o cu untul pana cand obtineti o crema spumoasa. Adaugati piperul alb si piperul negru. Dati pasta la frigider pentru minim 15 minute pentru a se intari bine. Apoi cu mana umeda, formati bile pe care le tavaliti prin boia, nuca macinata sau prin marar.
3. Prindeti bilele de branza de bruschete cu scobitori.

 

TIPS-URI

1

Serviti pe cat posibil imediat pentru a nu se incalzi pasta de branza. E mai buna rece, in timp ce bruschettele sunt bune daca nu sunt reci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chef de joaca - Bruschettine vesele" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

klausenburger_adica Lacrima 1

25.07.2009, 03:54

multumesc mult dragii mei sa-mi ziceti cum v-au placut dupa ce le faceti...

elena1988 1

04.03.2011, 09:36

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

10850 puncte

Rux

Rux 9

10120 puncte

mirela0911

5400 puncte

Constelatialeu

4600 puncte

diaconta

4210 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!