Cherry Pie

de ANCA in Prajituri, 29 Iun 2011 | 2553 vizualizari

 

Pornind de la reteta Mihaelei, American Pie, nu se putea, in plin sezon al cireselor, sa ratez o asa bunatate!! Mi se pare cea mai delicioasa varianta de prajitura cu cirese!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • aproximativ 200g faina
  • 120ml ulei
  • 30 ml lapte
  • o lingura de zahar
  • o lingurita rasa de sare
  •   Pt topping:
  • 6-7 linguri faina
  • 6 linguri zahar
  • trei sferturi de pachet de unt
  • un zahar vanilat
  • Umplutura:
  • cam 1 kg cirese, fara sa,buri
  • 5 linguri faina
  • 3-4 linguri zahar, dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cherry Pie:

Aluat: Se amesteca toate ingredientele pana se obtine un aluat, care se intinde cu mana intr-o tava rotunda sau vas yenna, inclusiv pe pereti (eu am un vas yenna cu diametrul de 25 cm, dar cantitatile merg si la 23 cm).

Umplutura: Amestecam ciresele cu faina si zaharul. Veti observa ca sin sucul cireselor si faina se va forma un sos mai gros. Se pun peste aluat.

Zahar puneti dupa gust.

Topping: Se amesteca cu mana faina, zaharul, untul si zaharul vanilat pana se formeaza un fel de firimituri, care se imprastie peste ciresele puse in vas .

Se da la cuptorul incins la 180 grade C pentru circa 45 minute, pana se aureste frumos aluatul.

Iese o minunatie crocant-biscuitoasa, cu o aroma de-ti lasa gura apa!

Pofta mare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cherry Pie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Cherry Pie-0
Cherry Pie-1
Cherry Pie-2
Cherry Pie-3
Cherry Pie-4
Cherry Pie-5

COMENTARII (24)

adry88

adry88 1

02.07.2011, 16:16

bunaaaa

ANCA

ANCA 1

03.07.2011, 11:32

cu poftele mele, am ajuns la 3 d-astea in vreo 10 zile si tot nu m-am saturat...

diaconta

diaconta 1

03.07.2011, 11:55

pai si mie mi-ai facut pofta

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!