Cherry Pie

de ANCA in Prajituri, 29 Iun 2011 | 2977 vizualizari

 

Pornind de la reteta Mihaelei, American Pie, nu se putea, in plin sezon al cireselor, sa ratez o asa bunatate!! Mi se pare cea mai delicioasa varianta de prajitura cu cirese!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • aproximativ 200g faina
  • 120ml ulei
  • 30 ml lapte
  • o lingura de zahar
  • o lingurita rasa de sare
  •   Pt topping:
  • 6-7 linguri faina
  • 6 linguri zahar
  • trei sferturi de pachet de unt
  • un zahar vanilat
  • Umplutura:
  • cam 1 kg cirese, fara sa,buri
  • 5 linguri faina
  • 3-4 linguri zahar, dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cherry Pie:

Aluat: Se amesteca toate ingredientele pana se obtine un aluat, care se intinde cu mana intr-o tava rotunda sau vas yenna, inclusiv pe pereti (eu am un vas yenna cu diametrul de 25 cm, dar cantitatile merg si la 23 cm).


Umplutura: Amestecam ciresele cu faina si zaharul. Veti observa ca sin sucul cireselor si faina se va forma un sos mai gros. Se pun peste aluat.


Zahar puneti dupa gust.


Topping: Se amesteca cu mana faina, zaharul, untul si zaharul vanilat pana se formeaza un fel de firimituri, care se imprastie peste ciresele puse in vas .


Se da la cuptorul incins la 180 grade C pentru circa 45 minute, pana se aureste frumos aluatul.


Iese o minunatie crocant-biscuitoasa, cu o aroma de-ti lasa gura apa!


Pofta mare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cherry Pie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

adry88 1

02.07.2011, 16:16

bunaaaa

ANCA 1

03.07.2011, 11:32

cu poftele mele, am ajuns la 3 d-astea in vreo 10 zile si tot nu m-am saturat...

diaconta 1

03.07.2011, 11:55

pai si mie mi-ai facut pofta

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dulceata de dovleac placintar
  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu cirese si mac