Chesecake cu cirese fara coacere

de lili2010 in Prajituri, 10 Iul 2011 | 8801 vizualizari

 

Iata un desert care va place cu siguranta tuturor iubitorilor de prajituri cu brânza.Pentru aceasta prajitura am folosit forme individuale de patiserie,nu stiu daca ar merge intr-o singura forma mare !

 

INGREDIENTE

pentru fondul de biscuiti:

  • 250g biscuiti simpli,
  • 30g fistic,
  • 160g unt moale

pentru compotul de cirese:

  • 250-300g cirese curatate de samburi,
  • 50g zahar

pentru crema de branza

  • :400g branza Mascarpone(sau Philadelphia sau Ricotta),
  • 200ml frisca,
  • 100g zahar,
  • vanilie sau zahar vanilat,
  • 2 foi de gelatina,
  • 2linguri de sirop de cirese recuperat din compotul de cirese.

pentru jeleul de cirese:

  • 100g cirese(ceea ce ramane de la compotul de cirese + cirese crude curatate de samburi),
  • o lingura de zahar,
  • o foaie de gelatina,
  • o lingurita de lichior (de cirese,de preferat)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chesecake cu cirese fara coacere:

Am sfaramat biscuitii si fisticul,le-am pus impreuna intr-un bol si le-am amestecat bine cu untul moale.
Am asezat fondul de biscuiti in formele de patiserie si am tasat bine !Le-am pus la frigider pana cand a fost gata crema.
Pentru compotul de cirese,am pus ciresele cu zaharul intr-o craticioara pe foc mic,timp de 10 minute,amestecand continuu.Am scurs ciresele de sirop si le-am pus deoparte.
Am batut cu mixerul,branza cu zaharul,frisca si vanilia,pana la obtinerea unui preparat omogen.

Am hidratat gelatina in apa rece,apoi am stors-o si am adaugat-o in 2 linguri de sirop de cirese caldut.Am amestecat bine pana la dizolvarea totala a acesteia.

Am adaugat apoi acest sirop in crema de branza si am batut bine cu mixerul.

Am scos formele din frigider cu fondul de biscuiti si am adaugat in fiecare,cate un strat de crema.Am dispus apoi ,in fiecare ,cateva cirese din compot,dupa care am adaugat restul de crema,pastrand un mic spatiu pentru jeleul de cirese.Am nivelat bine suprafata si am dat la frigider.

In acest timp,am preparat jeleul de cirese:am mixat ciresele ramase din compot cu restul de cirese crude si zaharul,am trecut produsul printr-o sita fina si am pastrat doar partea lichida pe care am incalzit-o putin pentru a adauga gelatina inmuiata si lichiorul.

Am dispus peste fiecare prajitura un strat de jeleu si am dat la frigider pentru cel putin 8 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chesecake cu cirese fara coacere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 500 lei
1299.99 lei
799.99 lei

COMENTARII (23)

DanielaDDB 1

13.06.2013, 17:01

babi5 1

13.06.2013, 20:13

sebirizescu 1

13.06.2013, 22:22

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu urda si visine

de oanapl 7

ieri la 16:32

Prajitura cu dovleac, ciocolata si faina de cocos

de oanapl 7

ieri la 15:45

Prajitura cu blat din cocos si crema de vanilie

de dantes 5

ieri la 10:42

Placinta floare cu spanac si branza

de oanapl 7

pe 10.05 la 19:29

TOP
utilizatori

mirela0911

3438 puncte

Rocsi

2799 puncte

oanapl

2763 puncte

Constelatialeu

2762 puncte

 Adi

1600 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu cirese si visine