Chifle chinezești (la aburi) cu pui fript

de Satisfyyourcravings in Pui, 18 Mar 2013 | 4530 vizualizari

 

Trebuie să recunosc că priveam cu scepticism aceste chifle chinezești pentru că nu-mi puteam imagina cum ar putea să se gătească la aburi un aluat, însă rezultatul este nemaipomenit de bun.

 

INGREDIENTE

  • 300 grame făină albă
  • 1 1/3 linguriță drojdie activă uscată
  • 1/2 linguriță sare
  • 1/3 linguriță zahăr
  • 1 linguriță ulei plus 1 lingură pentru uns
  • 150 ml apă călduță
  • 1 piept de pui fără piele și os
  • sare/piper
  • sos picant (am folosit sos de piri piri cu usturoi)
  • 1/3 castravete tăiat felii subțiti
  • 2 fire de ceapă verde tăiată rondele
  • salată
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle chinezești (la aburi) cu pui fript:

Într-un bol, se amestecă făina cu sarea, zahărul și drojdia. Se adaugă apa amestecată cu uleiul, puțin câte puțin amestecând pentru a obține un aluat omogen. Dacă mai este nevoie mai adăugați apă sau făină pentru optimizarea compoziției.

Se transferă aluatul pe o suprafață presărată cu făină și se frământă 5 minute, până se obține un aluat fin și ferm.

Se transferă într-un bol uns cu puțin ulei și se întoarce pe toate părțile pentru a fi acoperit de ulei. Se acoperă cu un prosop și se lasă să crească la temperatura camerei 45 de minute până la 1 oră. 

Se scoate aerul din aluat, se formează 4 bile de mărimea pumnului, se așează pe hârtie de copt, se acoperă cu folie alimentară și se lasă din nou la crescut 30 de minute. 

Se aplatizează bilele cu podul palmei pentru a obține discuri groase de 1/2 cm. Se unge suprafața cu ulei, se împachetează în jumătate și se unge partea superioară cu ulei. Se acoperă cu folie alimentară și se lasă la crescut 30 de minute. 

Se încălzește puțină apă într-un wok. Se aşeză chiflele într-un steamer a cărui bază a fost acoperită incomplet cu hârtie de copt. Se așează chiflele la distranță între ele, se acoperă steamerul cu capacul acestuia, se așează pe wok la foc mediu și se gătesc 10 minute. 

Se transferă pe farfurii. 

Într-un wok se încălzește puțin ulei. Se taie pieptul de pui longitudinal în felii subțiti. Se acoperă cu sare și piper și se așează în wok. Se frige pe ambele părți timp de 2-3 minute. 

Se unge interiorul fiecărei chifle cu sos picant. Se așează felii de castravete, apoi bucăți de pui și ceapă verde. La sfârșit se așează salata verde și se consumă imediat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle chinezești (la aburi) cu pui fript" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Sim0na 1

19.03.2013, 11:25

interesant

CookieMonster 1

27.03.2013, 15:03

ce bine arata! am sa incerc si eu

Satisfyyourcravings 1

06.04.2014, 09:26

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chifle chinezesti