Vinete cu piept de pui la cuptor

de Carmen in Pui, 18 Ian 2015 | 1767 vizualizari

 

Am vrut sa fac ceva spectaculos si pentru ca tot aveam 2 vinete superbe m-am apucat de mesterit si am avut un succes total!

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete
  • piept de pui 400 g
  • cascaval feliat de-a gata 16 feliute
  • rosii 3 bucati
  • ceapa 2 bucati
  • ghimbir, usturoi, sare, piper, oregano, ulei de masline
  • suc de rosii
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete cu piept de pui la cuptor:

Am spalat vinetele si le-am feliat in 12 parti pe fiecare.


Am incins grill-ul pe aragaz si l-am uns cu ulei de masline. Am copt fiecare felie pe amvele parti. Cele 3 rosii le-am feliat in 12 parti. Pieptul de pui (am avut 2 si 1/2 ) l-am fasonat pentru o viitoare tentativa, ca pentru gratar, iar partile bucatoase din care n-ar putea iesi un gratar apetisant le-am dat de-o parte pentru vinetele prezente pe gratarul de azi. Pe gratarul meu au incaput fix 12 rondele de vinete. Cat se rumeneau vesele cele 12 rondele, am taiat ceapa felii generoase, rosiile tot rondele, usturoiul in stilul Jamie O. Odata terminata operatiunea vinete am trantit toata ceapa tot pe grill si am inceput sa montez tava.


Montajul: intr-o tava de yena, am pus 12 rondele de vinete, in fiecare am venit cu pieptul de pui bucatelit, o juma de felie de cascaval pliata, o alta felie de vinata, cealalta jumatate pliata de cascaval, o rondea de rosioara, iar cascaval - la final am aruncat usturoiul, ghimbirul, oregano, sare, piper si sucul de rosii printre vinete, un pic de apa - la ochi - si l-am dat la cuptor pret de 40 minute - cuptorul meu batran merge dupa cum vrea el, deci atentie cu timpul, durata mea nu e relevanta in acest caz.

 

TIPS-URI

1

tava am introdus-o in cuptor acoperita cu capacul ei (ador vasele de yena)

2

atentie la abur cand inlaturati capacul

3

pentru aspect si plus de gust se poate servi cu marar proaspat sau patrunjel

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete cu piept de pui la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

mihaelar63 1

20.01.2015, 12:14

Grozava reteta Imi place mult. Am sa o incerc si eu . Si cuptorul meu este cam obosit merge doar la temperatura maxima , Daca dau mai incet se intrerupe gazul . Am schimabat si termostatul dar el , Batman .
Bine ai venit Carmen

Carmen 1

20.01.2015, 13:04

pup si ms Mihaela. Reparatia aragazului costa, la mine, cat achizitia unuia nou, asa ca mi-am luat un cuptor electric nou si m-am facut cu 2 cuptoare. Cel pe gaz il folosesc la mancarea care nu necesita precizie in a le coacerii...

mirela0911 1

21.01.2015, 13:33

Buna combinatia!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Peltea de gutui

de RODIMUR 4

ieri la 21:06

Desert prajitura rasturnata cu prune

de Oana 8

ieri la 14:06

Desert clatite pufoase cu ciocolata

de Oana 8

ieri la 13:52

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv vinete parmigiana