Chifle cu brânză şi seminţe

de diaconta in Piine, 21 Iun 2015 | 1188 vizualizari

 

Nişte chifle pufoase şi gustoase.Imi place foarte mult textura aluatului cu brânza în compoziţie.
Este o reţetă care se pregăteşte uşor,eu le-am pregătit seara şi le-am avut pentru micul dejun.
Dacă nu vă plac seminţele,puteţi să renunţaţi la ele.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1 ou
  • 200 g telemea sarata
  • 100 ml lapte caldut
  • 100 ml apa minerala
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 100 ml ulei
  • 7g drojdie uscata (1 plic)
  • Amestec de seminte(susan,floarea soarelui,in.chia,pin si dovleac)
  • Mai avem nevoie de un galbenus+lapte,pentru uns
Portii: 11
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle cu brânză şi seminţe:

Faina cernuta am amestecat-o cu drojdia,sarea si zaharul.


Am pus telemeaua data pe razatoare,oul si laptele amestecat cu apa minerala.


Am framântat si am adaugat câte putin ulei si la final amestecul de seminte.


Trebuie sa obtinem un aluat elastic si destul de ferm.


In functie de asta mai adaugati lapte sau faina ,dupa caz.


Se framânta pâna când aluatul se desprinde usor de peretii vasului.


L-am lasat la dospit în loc caldut pâna ce si-a dublat volumul.


Apoi l-am mai framântat putin si am format chiflele.Le-am pus în tava pe hârtie de copt si le-am mai lasat 15 minute sa dospeasca.


Le-am uns cu galbenus amestecat cu putin lapte si am presarat seminte si sare deasupra.


Le-am pus la cuptor la 200 de grade aproximativ 20 de minute.


Este util sa verificati daca sunt coapte.


Mie mi-au placut foarte mult cu iaurt.



Poftă bună !!!!


ai avem nevoie de un galbenus+lapte,pentru uns


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu brânză şi seminţe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

diaconta 1

22.06.2015, 22:53

Multumesc dragilor

simona72 1

23.06.2015, 10:20

Sunt minunate!!

Ancutsa 1

20.05.2017, 15:20

Pufoase si aurii, yammi!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

10060 puncte

Constelatialeu

8830 puncte

Lau

Lau 9

8350 puncte

Andreea Caroline

7840 puncte

mihaelar63

6880 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciorba de perisoare
  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

  • 12

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chifle cu branza cheddar si carnaciori